Omroep Zeeland

Luister naar Radio Omroep Zeeland live online

Radio Omroep Zeeland is de lokale radiozender van de provincie Zeeland. De zender is gevestigd in Oost-Souburg. Dit is tevens de locatie van de studio van waaruit de uitzendingen verzorgd worden. Sinds 1988 verzorgt de publieke zender radiouitzendingen in de provincie Zeeland. Naast radiouitzendingen verzorgt Omroep Zeeland ook televisieuitzendingen. De tv zender is echter pas later opgericht. Acht jaar na de eerste radiouitzendingen ging de tv-zender de lucht in. Sinds 1996 kunnen de Zeelanders de publieke omroep op hun TV ontvangen. Vanaf jaar beschikt de zender tevens over een teletekstpagina waarop nieuws en actualiteiten te lezen zijn.

Frequentie Omroep Zeeland Radio (of download de App)

Uiteraard is het mogelijk om online te luisteren naar Radio Zeeland. Online luisteren kan eventueel ook op uw mobiele telefoon via de App. Mocht u niet in de gelegenheid om online te luisteren naar de livestream dan kan het nog altijd via de ether. De ether frequentie waarop u de radiozender kunt ontvangen is 87,9 FM. In heel Zeeland kunt u deze frequentie gebruiken. Mocht u in West-Walcheren of West-Zeeuws Vlaanderen dan kun u luistern via de frequentie 98,4 FM.

Download de mobiele App op uw smartphone via de onderstaande links:
Android
iTunes

Nieuws vandaag gemist

Op de radiozender van  Omroep Zeeland wordt veel aandacht besteed aan nieuws uit de regio. Zo blijven de Zeeuwse luisteraars altijd op de hoogte van de nieuws actualiteiten uit de provincie. Naast nieuws wordt er ook veel aandacht besteed aan sport. De nieuwsuitzendingen worden dagelijks gepresenteerd tussen de programma’s en reclames door. Indien u een nieuws uitzending gemist heeft dan kunt u deze altijd terugluisteren. Ook maakt de website van de zender het mogelijk om nieuwsuitzendingen online terug te bekijken. Zo kunt u altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen uit uw omgeving.

Verzeeuwigd

Verzeeuwigd is een onderdeel van Omroep Zeeland waarbij de kijkers foto’s kunnen inzenden. Dit zijn meestal foto’s die de kijkers zelf gemaakt hebben. De provincie Zeeland is hierbij heet thema. Kijkers kunnen via Verzeeuwigd hun foto’s vereeuwigen door het te delen met de andere kijkers in de regio. De omroep selecteert de beste foto’s die vervolgens tijdens het programma getoond kunnen worden. Tijdens het vertonen wordt er achtergrondmuziek gedraaid.

De Zeeuwse Quiz

In het programma de Zeeuwse quiz bezoekt de publieke TV zender een cafe in Zeeland. Vanuit dat cafe stelt de presentatrice vragen aan de deelnemers. Het is vergelijkbaar met een pubquiz. Door de vragen goed te beantwoorden kunnen de deelnemers punten verdienen. Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk punten te behalen om uiteindelijk de finale te bereiken.

Zeeuwse Top 40

Luister live naar de Zeeuwse Top 40 online

De Zeeuwse top 40 is een online live radiostream. Deze stream wordt verzorgd door Omroep Zeeland. De Zeeuwse Top 40 word 7 dagen per week de hele dag door uitgezonden. De Top 40 is een muziek-chart met Zeeuwse muziek. U kunt dankzij deze livestream genieten van muziek van Zeeuwse bodem. Artiesten uit de provincie krijgen een gezicht dankzij de omroep. Het geeft de artiesten uit de buurt een podium waar zij hun talenten kunnen laten horen. De muziek zijn vaak Nederlandstalig, maar soms ook Engelstalig. In enkele gevallen wordt in het Zeeuwse dialect gezongen. Elke week zendt Omroep Zeeland de Zeeuwse Top 40 uit. De artiesten zijn afkomstig uit de regio van de provincie. Tijdens de Zeeuwse top 40 worden de muziekclips afgespeeld. Naast muziek vanuit de regio wordt er ook muzieknieuws gepresenteerd. Zo blijven de kijkers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Regelmatig worden ook live optredens gegeven door de artiesten. De artiesten geven daarnaast ook vaak een interview, zodat de kijkers een beeld krijgen van hun favoriete artiest.  Het nieuws kan je tevens volgen via de website van de omroep. Klik hier om het laatste nieuws van de top 40 te lezen. 

De Zeeuwse Top 40 lijst (stemmen)

Luisteraars en kijkers van De Zeeuwse Top 40 kunnen de samenstelling van de lijst beinvloeden.  Elk jaar wordt de lijst van de Zeeuwse Top 40 samengesteld. De lijst van 2017 is al de elfde lijst sinds de oprichting van de top 40. Stemmen is jaarlijks mogelijk via de website van Omroep Zeeland. Zij bieden elk jaar de mogelijkheid om online jouw stem uit te brengen. Uiteraard hebben zij dan de kandidaten reeds bekend gemaakt. Door jouw stem uit te brengen heb je dus invloed op welke Zeeuwse artiest op de nummer een staat. Nadat het stemmen is gesloten wordt de lijst bekend gemaakt. Deze bekendmaking vindt plaats in de vorm van een uitzending. Jaarlijks vindt die uitzending traditiegetrouw plaats op hemelvaartsdag.