Radio Oranje TV

Luister live naar Radio Oranje TV online

Radio Oranje is het radio kanon uit het oosten van Nederland. Op deze radiozender luistert u voornamelijk naar muziek van eigen bodem. Sinds 2001 is de livestream online te beluisteren. Luister naar Nederlandse muziek. Zodra u Radio Oranje opzet begint het feest bij u in de huiskamer. Hang de Nederlandse vlaggen maar uit want het feestelijke muziek zet u aan het dansen. De naam Radio Oranje werd echter niet altijd geassocieerd met feestelijkheden. Ten tijde van de tweede wereldoorlog was er namelijk ook een radioprogramma die onder dezelfde noemer vanuit Engeland uitzond in Nederland. Op dat moment was ons land namelijk bezet door de Duitsers. De uitzendingen werden verzorgd door de BBC. Dagelijks kregen zij een zendtijd van 15 minuten.  Het programma maakte het mogelijk dat de Nederlandse bevolking toespraken kon beluisteren van Koningin Wilhelmina. Wij vermoeden dat de naam van de huidige zender een verwijzing is naar het programma van toen. Er is verder geen direct link tussen het programma van vroeger en de huidige zender.

Het mediabedrijf beschikt naast de radiozender ook nog over een TV-zender. Deze zender heet TV Oranje en is een onderdeel van TV Digitaal. De zender is sinds 2005 te bekijken. Ook dit kan online via de livestream. Het is een hele gezellige televisiezender die zich met name richt op het Nederlandse publiek. Digitaal kunt u TV Oranje overal bekijken via de livestream op de website. Als u in de gemeente Volendam, Borculo, Bleiswijk of Krimpen aan den IJssel dan heeft u geluk. Bewoners van de genoemde gemeentes kunnen TV Oranje namelijk ontvangen simpelweg via het analoge basispakket ontvangen.

Facebook

Op Facebook heeft de radiozender bijna 3000 volgers en likes. Via Facebook worden berichten verspreid richting het publiek. Het is naast Facebook ook mogelijk om lid te worden van de zender via de website. Door lid te worden kan je online mee discussieeren of andere leden ontmoeten. Ook kan je nummers aanvragen die de website. Klik hier om je gratis aan te melden.

TV Oranje Top 30

RadioNL werkt samen met TV Oranje aan de hitlijst Oranje Top 30. In deze hitlijst kunnen bekende en onbekende artiesten een plek krijgen. Een plek in deze top 30 biedt de artiesten de kans om hun muziek bij het publiek thuis te krijgen. Zo krijgen ook nieuwkomers in de Nederlandstalige muziekwereld de kans om zich te laten horen. Wekelijks kan onder andere op vrijdag van 20.00 tot 21.00 uur bekeken worden.

 

Alles Plat

Luister naar radio Alles Plat live online

Radio alles plat is een online radio zender waarop Nederlandse muziek te horen is. Het komt voort uit een samenwerkingsverband tussen RTV Oost, Omroep Gelderland, RTV Drenthe en RTV Noord. De doelgroep van Alles Plat zit voornamelijk in het oosten van Nederland. Daarnaast zijn er ook veel luisteraars te vinden in het noorden van het land. Radio Alles Plat kenmerkt zich door de streekmuziek. De streekmuziek is vaak gesproken in de dialecten uit de regio. Het is mogelijk om via de website jouw favoriete band of artiest uit de streek aan te vragen.

RTV Drenthe Radio

Luister naar RTV Drenthe live radio

Echte Drenten luisteren naar RTV Drenthe; de regionale radiozender van de provincie Drenthe. In deze provincie is de radiozender erg geliefd. Vorig jaar was de radiozender de best beluisterde zender van de provincie. De zender verzorgt naast radio ook nog televisie en online live streaming. Ondanks het feit dat er veel concurrentie is in de radiowereld scoort de zender goed. Zelfs landelijke zenders, zoals Sky, Qmusic en NPO2 laat de publieke omroep van Drenthe ver achter zich. Ook buiten de provincie wordt er geluisterd naar de zender. De live stream is wereldwijd 24/7 live.  Ook de televisiezender van de omroep is geliefd onder de bewoners. Volgens de website van de zender is het tussen 6 en 7 uur (bijna) het meest bekeken kanaal.

RTV Drenthe Muziek, Nieuws & Teletekst

RTV Drenthe geeft dagelijks extra aandacht aan het regionale nieuws. Programma’s en muziek worden afgewisseld met nieuwsuitzendingen. Hierbij gaat het met name om nieuws uit de omgeving van de provincie, maar ook uit de aangelegen gebieden. Via de radio worden de laatste regionale actualiteiten en nieuws items gedeeld met de luisteraars. Ook online wordt via de website en de app het dagelijks nieuws verspreid. Maar er is nog meer. RTV Drenthe heeft een eigen Teletekst pagina. Ook deze pagina wordt door de omroep benut om het nieuws uit de regio te verspreiden. Naast het laatste nieuws wordt er ook aandacht besteed aan regionale sportitems. Tevens zijn onderwerpen als politiek en cultuur veel voorbijkomende thema’s. Klik hier om de Teletekst pagina te bekijken: http://www.rtvdrenthe.nl/teletekst

RTV Drenthe gemist & muzieklijst

Mocht u een programma uitzending van RTV Drenthe hebben gemist dan kunt u dit altijd terugluisteren via de website. Hetzelfde geldt voor de televisieuitzendingen. Op de website van RTV Drenthe kunt u programma’s terugzien en terugluisteren. Daarnaast is er een muzieklijst te vinden voor als u wilt weten welke liedjes er gedraaid zijn of gedraaid wordt. In de muzieklijst kunt u per dagdeel muziek opzoeken.

RTV Drenthe Facebook, Twitter

Naast radio en televisie is RTV Drenthe online ook zeer actief. De website van de zender ziet er verzorgd uit. Alle items zijn altijd up-to-date. En hetzelfde geldt ook voor de overige social media kanalen. Dat de zender naast radio en televisie populair ook online is mag duidelijk. Dat blijkt onder andere uit het aantal volgers op Facebook en andere social media platformen. De Facebook pagina is een veel bezochte pagina onder de Drenten. Meer dan 50.000 mensen volgen RTV Drenthe online op Facebook. De radiozender is ook actief op Instagram onder verschillende accounts. Volgens de website hebben al deze accounts samen meer dan 13.000 volgens.