Omroep Reindonk

Luister live naar Omroep Reindonk FM

Omroep Reindonk is een publieke radiozender die geliefd is in de regio Horst aan de Maas. Dit is een plaats dat pal boven Venlo ligt. Al sinds 1997 kunnen de luisteraars genieten van deze heerlijke mix van muziek, programma’s en regionaal nieuws. Het muziek varieert Zomerhits, hedendaagse popmuziek tot oudere liedjes uit de jaren 80 en 90. In de regio zijn er maar zeker 41 duizend luisteraars.

Twee jaar geleden, in 2015, heeft de zender een prijs gewonnen. Het werd verkozen tot de lokale omroep van het jaar. De trouwe luisteraars hebben de radio Omroep Reindonk gewaardeerd op een 7,5. Dat is een mooie score voor een regionale zender. De gemiddelde leeftijd van de luisteraars is 46 jaar volgens een onderzoek van de omroep. De radiozender van Omroep Reindonk heeft in 2015 behoort tot de top van de publieke radiozenders. Het stond in de top 3 samen met NPO 3.

Lokale Omroep Sevenum (LOS) + ROZAH + Stichting Lokale Omroep Maasdorpen (SLOM)

In 1997 werden drie lokale omroepen uit de omgeving Horst aan de Maas samengevoegd.  Het gaat om ROZAH uit Horst, Stichting Lokale Omroep Maasdorpen (SLOM) en de Lokale Omroep Sevenum. Horst aan de Maas raakte drie zenders kwijt, maar kreeg er 1 geweldige radio omroep voor terug, namelijk Rijndonk FM. Hierdoor is een heuze streekomroep ontstaan Vanaf juli 1993 is de zender bereikbaar via de ether en online via http://www.reindonk.nl. Daarnaast is er ook een televisie kanaal voor de regio.

Reindonk sport en nieuws (Kabelkrant)

Dagelijks wordt er aandacht besteed aan landelijke en regionale actualiteiten. Hierbij gaat het om het laatste nieuws, maar ook om sport activiteiten en wedstrijden. De nieuwsfeiten en actualiteiten worden gedeeld via de Kabelkrant.

L1 Radio Limburg

Luister live naar L1 Radio online – L1mburg

Radio L1 is zo populair in Limburg en de naastgelegen streen dat het niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven. De publieke radiozender is een groot succes in de regio. Sommige programma’s worden gepresenteerd in het Limburgse Dialect. Regelmatig zijn er ook liedjes te beluisteren die in dit dialect gezongen worden. Naast radiouitzendingen biedt L1 ook televisie uitzendingen aan die in de streek te ontvangen zijn.

De verre voorganger van radio L1 is al ver in het verleden begonnen met het uitzenden van radio via de ether. Dat vond plaats in 1945 en destijds heette dit nog Regionale Omroep Zuid (ROZ).

Bij L1 kunt u terecht voor leuke pop muziek. Daarnaast besteedt de extra zender aandacht aan nieuws uit de regio Limburg. Ook voor weer en het verkeer updates is het handig om af te stemmen op L1.