Alles Plat

Luister naar radio Alles Plat live online

Radio alles plat is een online radio zender waarop Nederlandse muziek te horen is. Het komt voort uit een samenwerkingsverband tussen RTV Oost, Omroep Gelderland, RTV Drenthe en RTV Noord. De doelgroep van Alles Plat zit voornamelijk in het oosten van Nederland. Daarnaast zijn er ook veel luisteraars te vinden in het noorden van het land. Radio Alles Plat kenmerkt zich door de streekmuziek. De streekmuziek is vaak gesproken in de dialecten uit de regio. Het is mogelijk om via de website jouw favoriete band of artiest uit de streek aan te vragen.

Omroep Fryslan radio

Luister naar radio Omrop Fryslan live online (omroep Friesland)

Omrop Fryslan voorziet de Friesche gemeenschap in Nederland van live radio en televisie. Omroep Friesland behoort tot de publieke omroep zenders van Nederland. De zender kenmerkt zich door de taal. De voertaal op de zender is namelijk Friesch; oftewel de taal die men in de provincie Friesland spreekt. Alle programma’s worden in het Friesch gepresenteerd. Zelfs het nieuws en het journaal zijn in het Fryske gesproken. Dit geldt tevens ook voor de reclames die de radiozender uitzendt. De Friesche taal is een officiele taal in Nederland. Vanwege de Friesche voertaal is omroep Friesland uniek binnen de Nederlandse radio omroepen.

Uitzending gemist (app)

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat u niet in staat bent geweest om een bepaalde uitzending te luisteren. Als u een uitzending heeft gemist dan kunt u via de website het programma terug beluisteren. Daarnaast zijn ook televisie programma’s terug te bekijken via de site. Een andere handige functie die de zender de luisteraars biedt is de uitzending gemist functie op de app. De app is de te downloaden via de Google Play app store en de appstore van Apple.

Omroep Noord

De geschiedenis van Omrop Fryslan gaat ver terug. In 1946 begon Radio Omroep Noord met het uitzenden in de gemeenten in het noorden en het oosten van het land. In 1978 werd deze zender opgesplitst in drie delen. Het oosten van Nederland kreeg sindsdien een eigen radio omroep. Daarnaast bleef Omroep Noord bestaan voor het noorden van Nederland. De provincie Friesland kreeg echter haar eigen omroep met de naam: Omrop Fryslan. Sinds 1994 kreeg de zender naast de bestaande uitzendrechten ook nog eens het recht om televisie uit te zenden.

RTV NOF Noordoost Friesland

Luister naar NOF – Radio Noordoost Friesland live online

Luister elke werkdag naar non-stop muziek op RTV NOF! Noord Oost Friesland is de publieke radiozender van, u raadt het al, Friesland. In het noorden en in het oosten is de publieke radio omroep te ontvangen. Veel luisteraars zijn afkomstig uit de gemeente Dongeradeel, Dokkum, Dantumadiel en Kollumerland. De zender heeft een hoop vrijwilligers die het samen mogelijk maken dat u kunt luisteren naar deze zender uit het noorden van Nederland. Aan de radio-uitzendingen werken zeker honderd mensen mee. Dit maakt het mogelijk dat er elke dag weer geluisterd kan worden naar RTV NOF.

Op werkdagen kunnen luisteraars genieten van non-stop muziek. Hierbij gaat het om bekende hits van toen en nu. Tevens wordt er muziek uit Friesland uitgezonden (Fryske muziek). Er wordt verder veel country muziek gedraaid op deze zender. Om het half uur wordt het muziek onderbroken voor het nieuws uit de regio, maar ook uit de rest van het land. Later op de dag, meestal in de avond, gaat het avondprogramma van start. Dan worden de radio programma’s uitgezonden.

De programma’s die in de avond op Radio NOF zijn te horen zijn speciaal afgestemd op de doelgroep. Er worden dan praatprogramma’s uitgezonden waarbij het geloof en cultuur centraal staan. Tevens wordt er aandacht besteed aan algemene actualiteiten uit de regio van Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland. Zo worden er bijvoorbeeld sportactualiteiten uitgezonden. Als er bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd is dan verzorgt Radio NOF een live verslag. Ook worden er live verslagen gedaan van bepaalde evenementen in de regio. Zo blijft iedereen in Friesland op de hoogte van het laatste nieuws.