RTV Drenthe Radio

Start radio
Stop
Reload   Kenmerken van RTV Drenthe Radio
 • locatie
 • Drenthe
 • muziek
 • 70s - 80s - 90s - Carnaval - Country - Nederpop - Oud Nederlands - Pop
 • taal
 • Nederlands - Nedersaksisch
 • broadcast
 • AM - DAB - FM - Kabel - Online stream
 • frequentie
 • 90.8 FM - Hoogersmilde - 99.3 FM - Zuidoost Drenthe
 • website
 • http://www.rtvdrenthe.nl/

RTV Drenthe Radio wordt geladen…

Geen geluid? Klik hieronder op Play.

Luister naar RTV Drenthe live radio

Echte Drenten luisteren naar RTV Drenthe; de regionale radiozender van de provincie Drenthe. In deze provincie is de radiozender erg geliefd. Vorig jaar was de radiozender de best beluisterde zender van de provincie. De zender verzorgt naast radio ook nog televisie en online live streaming. Ondanks het feit dat er veel concurrentie is in de radiowereld scoort de zender goed. Zelfs landelijke zenders, zoals Sky, Qmusic en NPO2 laat de publieke omroep van Drenthe ver achter zich. Ook buiten de provincie wordt er geluisterd naar de zender. De live stream is wereldwijd 24/7 live.  Ook de televisiezender van de omroep is geliefd onder de bewoners. Volgens de website van de zender is het tussen 6 en 7 uur (bijna) het meest bekeken kanaal.

RTV Drenthe Muziek, Nieuws & Teletekst

RTV Drenthe geeft dagelijks extra aandacht aan het regionale nieuws. Programma’s en muziek worden afgewisseld met nieuwsuitzendingen. Hierbij gaat het met name om nieuws uit de omgeving van de provincie, maar ook uit de aangelegen gebieden. Via de radio worden de laatste regionale actualiteiten en nieuws items gedeeld met de luisteraars. Ook online wordt via de website en de app het dagelijks nieuws verspreid. Maar er is nog meer. RTV Drenthe heeft een eigen Teletekst pagina. Ook deze pagina wordt door de omroep benut om het nieuws uit de regio te verspreiden. Naast het laatste nieuws wordt er ook aandacht besteed aan regionale sportitems. Tevens zijn onderwerpen als politiek en cultuur veel voorbijkomende thema’s. Klik hier om de Teletekst pagina te bekijken: http://www.rtvdrenthe.nl/teletekst

RTV Drenthe gemist & muzieklijst

Mocht u een programma uitzending van RTV Drenthe hebben gemist dan kunt u dit altijd terugluisteren via de website. Hetzelfde geldt voor de televisieuitzendingen. Op de website van RTV Drenthe kunt u programma’s terugzien en terugluisteren. Daarnaast is er een muzieklijst te vinden voor als u wilt weten welke liedjes er gedraaid zijn of gedraaid wordt. In de muzieklijst kunt u per dagdeel muziek opzoeken.

RTV Drenthe Facebook, Twitter

Naast radio en televisie is RTV Drenthe online ook zeer actief. De website van de zender ziet er verzorgd uit. Alle items zijn altijd up-to-date. En hetzelfde geldt ook voor de overige social media kanalen. Dat de zender naast radio en televisie populair ook online is mag duidelijk. Dat blijkt onder andere uit het aantal volgers op Facebook en andere social media platformen. De Facebook pagina is een veel bezochte pagina onder de Drenten. Meer dan 50.000 mensen volgen RTV Drenthe online op Facebook. De radiozender is ook actief op Instagram onder verschillende accounts. Volgens de website hebben al deze accounts samen meer dan 13.000 volgens.


Selecteer een radio genre: