Radio Oranje TV

Start radio Radio Oranje TV
Stop Radio Oranje TV
Reload Radio Oranje TV


   Properties of Radio Oranje TV

Luister live naar Radio Oranje TV online

Radio Oranje is het radio kanon uit het oosten van Nederland. Op deze radiozender luistert u voornamelijk naar muziek van eigen bodem. Sinds 2001 is de livestream online te beluisteren. Luister naar Nederlandse muziek. Zodra u Radio Oranje opzet begint het feest bij u in de huiskamer. Hang de Nederlandse vlaggen maar uit want het feestelijke muziek zet u aan het dansen. De naam Radio Oranje werd echter niet altijd geassocieerd met feestelijkheden. Ten tijde van de tweede wereldoorlog was er namelijk ook een radioprogramma die onder dezelfde noemer vanuit Engeland uitzond in Nederland. Op dat moment was ons land namelijk bezet door de Duitsers. De uitzendingen werden verzorgd door de BBC. Dagelijks kregen zij een zendtijd van 15 minuten.  Het programma maakte het mogelijk dat de Nederlandse bevolking toespraken kon beluisteren van Koningin Wilhelmina. Wij vermoeden dat de naam van de huidige zender een verwijzing is naar het programma van toen. Er is verder geen direct link tussen het programma van vroeger en de huidige zender.

Het mediabedrijf beschikt naast de radiozender ook nog over een TV-zender. Deze zender heet TV Oranje en is een onderdeel van TV Digitaal. De zender is sinds 2005 te bekijken. Ook dit kan online via de livestream. Het is een hele gezellige televisiezender die zich met name richt op het Nederlandse publiek. Digitaal kunt u TV Oranje overal bekijken via de livestream op de website. Als u in de gemeente Volendam, Borculo, Bleiswijk of Krimpen aan den IJssel dan heeft u geluk. Bewoners van de genoemde gemeentes kunnen TV Oranje namelijk ontvangen simpelweg via het analoge basispakket ontvangen.

Facebook

Op Facebook heeft de radiozender bijna 3000 volgers en likes. Via Facebook worden berichten verspreid richting het publiek. Het is naast Facebook ook mogelijk om lid te worden van de zender via de website. Door lid te worden kan je online mee discussieeren of andere leden ontmoeten. Ook kan je nummers aanvragen die de website. Klik hier om je gratis aan te melden.

TV Oranje Top 30

RadioNL werkt samen met TV Oranje aan de hitlijst Oranje Top 30. In deze hitlijst kunnen bekende en onbekende artiesten een plek krijgen. Een plek in deze top 30 biedt de artiesten de kans om hun muziek bij het publiek thuis te krijgen. Zo krijgen ook nieuwkomers in de Nederlandstalige muziekwereld de kans om zich te laten horen. Wekelijks kan onder andere op vrijdag van 20.00 tot 21.00 uur bekeken worden.