Radio 538 live

Start radio Radio 538 live
Stop Radio 538 live
Reload Radio 538 live


   Properties of Radio 538 live
 • country
 • -
 • state
 • Brabant - Flevoland - Noord-Holland - Zeeland - Zuid-Holland
 • city
 • -
 • music
 • Dance - HipHop - Pop
 • language
 • Nederlands
 • broadcast
 • -
 • frequency
 • 102 FM
 • website
 • -
 • facebook
 • -

Luister live naar de radio 538 stream

Luister live naar de radio 538 stream op RadiosOnline.nl. Wij hebben alle populaire radiozenders uit Nederland voor u gebundeld. Uiteraard mag 538 daar niet in ontbreken. Deze zender is zeer populair in Nederland onder jongeren, maar ook onder de ouderen in NL. Sinds de oprichting de jaren negentig heeft deze zender zich gericht op een publiek dat luistert naar pop, dance en hiphop/RnB. Kortom voor iedereen is er wel wat leuks te horen. En mocht deze muziekstijlen jouw juist totaal niet aanspreken, dan kan je hier altijd nog terecht voor de leuke en gezellige radioprogramma’s.

Radio 538 is een van de vele commerciële radiozenders in Nederland. De zender is wel een van de grootste van het land. Talpa is het mediabedrijf dat eigenaar is van de zender. Talpa heeft het marktaandeel (aantal luisteraars) weten uit te breiden. Dat marktaandeel ligt tussen de 10 en 12 procent. Dat is een natte droom voor veel concurrenten. Tot halverwege het jaar 2004 had Sky Radio het grootste marktaandeel. Vanaf dat jaar heeft 538 die positie tot op heden overgenomen.

NL Frequenties 538 luisteren

In heel Nederland (en in een gedeelte van Belgie) kunt u radio 538 ontvangen via de ether. Natuurlijk is het onmogelijk om al deze frequenties te kunnen onthouden. Daarom hebben wij deze voor u op een rijtje gezet. Mocht u net het pech hebben dat u niet in een gebied woont waar de zender via de ether te bereiken is dan kunt u gelukkig nog altijd live online luisteren via de online stream.

Het is overigens leuk om te weten dat de naam van deze zender een verwijzing is naar de allereerste uitzendfrequentie van Radio Veronica.

Alkmaar
Alphen a/d Rijn
Amsterdam
Arnhem
Emmen
Gemert
Goes
Hengelo
Hilversum
IJsselstein
Lelystad
Lochem
Markelo
Megen
Nijmegen
Roermond
Roosendaal
Rotterdam
Smilde
Tilburg
Tjerkgaast
Utrecht
Westdorpe
Lanaken
102,3 FM
101,9 FM
102,4 FM
102,4 FM
102,7 FM
102,3 FM
98,4 FM
102,6 FM
102,1 FM
101,9 FM
102,3 FM
102,3 FM
102,7 FM
101,9 FM
102,6 FM
102,3 FM
102,4 FM
102,7 FM
102,2 FM
102,5 FM
102,5 FM
102,5 FM
102,4 FM
106,0 FM

538 Acties

538 houdt regelmatig speciale acties waarmee luisteraars iets kunnen winnen of ergens aan deel kunnen nemen. De Evert staat op Run is hier een voorbeeld van. Luisteraars kunnen zich opgeven voor deze run. De inkomsten die door de run worden verzameld worden geschonken aan het goede doel. Dat goede doel is in 2018 het Ronald McDonald kinderfonds. Naast dit soort goede-doel-acties zijn er ook nog acties waarmee de 538 fans prijzen kunnen winnen. Zo kunnen de deelnemers bijvoorbeeld tickets winnen voor Festivals. Momenteel is er een actie waarmee tickets gewonnen kunnen worden voor het Flying Dutch festival. Mocht je voor altijd op de hoogte willen blijven van de laatste acties, dan is het mogelijk om je in te schrijven voor de actie nieuwsbrief. Dat kan via deze website.

Top 40/Playlist

Ben je benieuwd wat er straks te beluisteren is op deze zender? Of vraag je je af welk liedje er net is afgespeeld? Natuurlijk kan je dit opzoeken via Shazam. Maar je kan ook de playlist bekijken op de website van de zender. In samenwerking met de Mediamarkt wordt er een top 40 playlist opgesteld. Deze wordt wekelijks bijgewerkt. De top 40 lijst kunt u inzien door hier te klikken. U wordt dan doorverwezen naar de website van de top 40.

Koningsdag

Ieder jaar organiseert 538 een evenement speciaal voor Koningsdag. Dit doet de zender al mega lang. De festival-traditie komt voort uit de tijd van de Koninginnedag. Destijds organiseerde de radiozender een feest op het Museumplein te Amsterdam. Hier werd een podium gebouwd en het Museumplein werd door het mediabedrijf omgetoverd tot een groot feest. Artiesten uit Nederland en uit het buitenland traden hier op. Het allermooiste was nog eens dat dit evenement GRATIS was. Die goede oude tijd.

Helaas vond de gemeente Amsterdam het Koninginnedag festival te grootschalig voor de stad. Al snel kwam er een einde aan het feest op het Museumplein. De radiozender heeft hard gezocht naar een nieuwe locatie. Deze worden tegenwoordig gehouden in Breda. Het mag de pret niet drukken.. of toch wel?

Hilversum (Adres)

Het bedrijfspand van 538 is gevestigd in Hilversum. Hilversum staat bekend als de radiostad van Nederland. Het bedrijfspand telt maar liefst 4400 vierkante meters. In het verleden was de NCRV gevestigd in dit pand (aan de Koninginneweg). Sinds de opkomst van het medium zijn werden er van Hilversum uitzendingen verzorgd. Deze trend zet zich nog steeds voort. Tot op heden zijn hier verschillende zenders te vinden. Zowel publieke omroepen als commerciële partijen.

Het adres is:
Bergweg 70
1217SC te Hilversum
035 538 5538