Ons West Brabant

Luister live naar radio Ons West Brabant

De kersverse radiozender Ons West Brabant is een smeltkroes van een aantal verschillende publieke omroepen. Het gaat om de lokale omroep van Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert. Deze lokale omroepen gaan door onder de noemer Ons West Brabant. De hoofdlocatie van de zender wordt gevestigd in Oudenbosch. Door de fusering neemt het bereik van van de zenders toe. Hiermee hoopt de streekomroep bewoners nog beter van dienst te kunnen zijn. Met het samengaan van de streekzender doen de vier huidige omroepen een poging om 1 omroep te creeren waar de inwoners uit de regio trots op zullen zijn. De slogan van de nieuwe zender weerspiegelt die doelstelling. De slogan is namelijk: ‘Ons West Brabant, mijn trots’.Helaas heeft de fusering wel als gevolg dat de huidige omroepen uit de lucht gaan. Het gaat om de omroepen:

  • RTVM (Moerdijk)

  • TVH

  • ROSTV Zundert

  • Local FM

    Ons West Brabant zal aandacht gaan besteden aan  actualiteiten uit de omgeving van Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert. Hierbij kunt u denken aan regionieuws en sportnieuws. Naast de nieuwsonderwerpen zal de nieuwe publieke omroep tv-programma’s produceren. Exacte details zijn op het moment van schrijven helaas nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor de radioprogramma’s. Het is wel bekend dat de actuele berichten ook op de website en op social media verspreid zullen worden. Op het moment van schrijven is de website van de nieuwe omroep echter nog niet live.

Het was de bedoeling om op 1 juli 2017 de samenvoeging rond te hebben. Deze doelstelling is helaas niet gerealiseerd. Desondanks werken de zenders er hard aan om het samengaan vlot af te ronden.

Ons West Brabant Frequentie

Tot nu toe heeft het management nog geen bekendmakingen gedaan omtrent de frequentie van Ons West Brabant. Om die reden gaan wij er op het moment van schrijven van uit dat de frequenties van de huidige omroepen gehandhaafd zullen worden. Hieronder volgt een overzicht van de frequenties van de huidige omroepen:

  • 106.3 FM – Moerdijk
  •  105.7 FM – Etten-Leur