Omroep Gelderland

Start radio Omroep Gelderland
Stop Omroep Gelderland
Reload Omroep Gelderland


   Properties of Omroep Gelderland

Radio Omroep Gelderland Live FM stream

Mensen uit Gelderland en omgeving staan altijd centraal op Radio Omroep Gelderland. Deze zender is ook wel bekend als Radio Omroep Gelderland is een lokale media kanaal dat bestaat uit radio en televisie. Met name in de provincie Gelderland kan deze zender worden ontvangen.

Overdag is de studio van waaruit de radioprogramma’s gepresenteerd worden live te zien op TV Gelderland. De studio is aan de Rosendaalseweg gevestigd in Arnhem.  U kunt luisteren naar de praatprogramma’s, de informatieve programma’s en de muziekprogramma’s die de hedendaagse Gelderlander van luisterplezier moet voorzien.

Gelderland bestaat voor een groot gedeelte uit protestanten en katholieken. Hier wordt in de programmering en de benadering rekening mee gehouden. In de provincie wonen meer dan 2 miljoen mensen, dus er wonen uiteraard genoeg mensen met een andere religie. De provincie bestaat uit 56 gemeentes. De vier grootste gemeentes zijn: Nijmegen, Arnhem, Ede en Apeldoorn.

In het verleden was Radio Gelderland onderverdeeld van RONO. Dat is een afkorting van: Radio Omroep Noord en Oost. Vanaf halverwege de jaren 80 is de zender solo gegaan. Vanaf 1985 was het een opzichzelfstaande radiozender dat onafhankelijk was van andere zenders. Radio Gelderland was vanaf dat moment een feit.

Vanaf de oprichting van de omroep is er een nadruk gelegd op de transparantie en de openheid richting het publiek. Luisteraars kunnen namelijk een bezoek brengen aan de studio van Omroep Gelderland. Als u hiervan gebruik wilt maken, dan kunt u contact opnemen met de publieksservice van de omroep. Zij beantwoorden vragen en kunnen een afspraak voor u maken voor een rondleiding. Dit kan via publieksservice@gld.nl.

Omroep Gelderland Gemist? Luister uitzendingen terug..

Als je een radio uitzending hebt gemist dan kan je online de uitzending terugluisteren. Dat kan via de website van Omroep Gelderland. De radio uitzendingen van de afgelopen 7 dagen zijn terug te beluisteren. Van elke dag kunt u per uur de radio GLD uitzending selecteren. Zo kunt u eenvoudig de gewenste programma’s terugvinden. In 4 stappen kunt u een radio uitzending terug luisteren:

 1.  Ga naar GLD uitzending gemist: Omroep Gelderland
 2. Selecteer Radio
 3. Selecteer de dag
 4. Selecteer het tijdstip

Omroep Gelderland iOS App  / Android App

Omroep Radio Gelderland, ook wel bekend als GLD, is in het digitale tijdperk op vele manieren te beluisteren. Je kunt natuurlijk afstemmen op een van de onderstaande FM frequenties. Helaas zijn die niet overal beschikbaar. Als je een computer in de buurt hebt, dan kan je online meeluisteren. Dat kan via je online player van Radio Nederland.nl. Uiteraard kan dit ook via de eigen website van Omroep Gelderland. Mocht je niet in de gelegenheid te zijn om via een radio of computer te luisteren, dan zijn er nog altijd de apps van Radio Gelderland.

De apps zijn te downloaden en te gebruiken voor iedereen die een iPhone of een Android toestel heeft. De Android App van Radio Gelderland is al meer dan 100.000 keer gedownload. De App krijgt goede recensies van de gebruikers. Het mooie van deze app is dat het ook werkt op oudere Android versies. Hetzelfde geldt voor de iOS versie van de Omroep Gelderland app. Vanaf iOS 5.1 is deze te gebruiken. Download de app via de onderstaande instructies en geniet met heel Gelderland mee.

Android: Download de Radio Gelderland App via de Google Play Store. Klik op de volgende link om direct de GLD App te bekijken: Radio Gelderland Android App.

iOS: Via de iTunes Appstore kan je de Radio Gelderland App voor jouw iOS apparaat installeren. Bekijk de App direct: iOS Radio Gelderland App.

Radio Omroep Gelderland programma’s GLD

Dagelijks zijn er verschillende programma’s te horen op Radio Gelderland. Het gaat hierbij om programma’s waarbij informatie en muziek centraal staan. Bij sommige programma’s is er bovendien interactie met de luisteraars. Zij kunnen contact opnemen met de zender om zich op te geven voor de deelname.

Radio Gelderland heeft maakt onderscheid in de programma uitzendingen op basis van de dag. De programmering op de werkdagen is over het algemeen gelijk. In het weekend zijn er andere programma’s te horen. In het onderstaande overzicht is te zien welke programma’s beschikbaar zijn.

 

 • Werkdagen

Caroline van Dijk / Hans van den Hoorn

Van 6.00 uur tot 10.00 uur ’s ochtends kunt u luisteren naar het presentatoren duo Caroline en Hans. Deze radiomakers bespreken elke ochtend alledaagse onderwerpen. Hier kunnen de luisteraars zelf aan meedoen. Via de mail of telefonisch kunnen onderwerpen worden aangedragen. De redactie zal dan bepalen of uw onderwerp wordt behandeld en uitgezonden wordt.

Peter van den Houdt / Rob Kleijs

Tussen 10.00 uur en 13.00 uur kunt u luisteren naar het Peter en Rob. Zij bespreken uiteenlopende onderwerpen die met name Gelderse betrokkenheid hebben.

Nieuws en Top 3 – Eric van den Berg / Ronald van den Bosch

Tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn de radiomakers Eric van den Berg en Ronald van den Bosch te horen. Dagelijks brengen zij de leukste muziek bij thuis. Ze creëren hierbij een mooi evenwicht tussen muziek uit het verleden en de hedendaagse muziek. Hierbij gaat het over het algemeen om pop muziek.

Het programma Nieuws en Top 3 combineert muziek met nieuws. Verslaggevers gaan de straat op en vanaf verschillende locaties worden zo leuke onderwerpen op straat gepresenteerd. Op verzoek kunnen de verslaggevers ook uw locatie bezoeken.

Gelders Nieuws en Weer – Frank van Dijk / Erwin ten Have

Tussen 16.00 uur tot 19.00 uur zijn Frank van Dijk en Erwin ten Have te horen. Zij presenteren dagelijks op de radio het Gelders nieuws. Met name regionale actualiteiten worden door deze presentatoren besproken. Ook sport onderwerpen en ontwikkelingen komen hierbij aan de orde. Daarnaast worden het regionale weer en verkeerssituaties uitgelicht. Zo weet u altijd waar er files zijn en of u dan uw cabrio dak het beste dicht kunt houden of niet. Natuurlijk ontbreekt hier geen muziek.. Kortom luister naar Frank van Dijk en Erwin ten Have om te genieten van een breed scala aan onderwerpen en muziek.

 • Zaterdag

Gelderse groetenlijn – Bastiaan Boog

Elke zaterdagochtend is tussen 7.00 uur en 10.00 uur Bastiaan Boog te horen. Tijdens zijn uitzendingen kunnen luisteraars een verzoek indienen. Dat kan via de Gelderse groetenlijn. Door te bellen met de Gelderse groetenlijn kan jij jouw vrienden, familie of kennissen in het zonnetje zetten. Uiteraard kan je de groeten doen door contact op te nemen met de Gelderse groetenlijn. Daarnaast kun jij jouw naasten feliciteren of bedanken.

De rest van de zaterdag is op Radio Gelderland divers. Schroom niet om op een verloren zaterdagmiddag af te stemmen op deze zender. Het zal uw dag zeker een vrolijke wending geven.

 • Zondag

Tendens – Rinus van Warven

Elke zondag is Tendens te beluisteren op Radio Gelderland. Bij dit programma staan cultuur, religie en spiritualiteit centraal. Vier jaar nadat Radio Gelderland als zelfstandige radiozender voortging werd Tendens voor het eerst uitgezonden. Op 1 oktober 2014 bestaat het programma vijfentwintig jaar. Tendens is hiermee het oudste programma van Radio Gelderland.

Bij Tendens zijn er sprekers te horen die thuis zijn in religie en de kerk. Belangrijke vragen over het bestaan van de mens en de hogere macht worden hierbij behandeld. Dit zorgt vaak voor mooie godsdienstige en filosofische gesprekken op de radio. Rinus van Warven ontvangt mensen uit verschillende religies en culturen. Zo kunnen er goede vergelijkingen worden gemaakt over hoe mensen uit andere culturen naar religie kijken. Regelmatig zijn er mensen aan het woord gekomen die bekend zijn met hun Joodse, Islamitische of Hindoestaanse religie.

 • Overige bekende programma’s

Woord Gestoord – Eric van den Berg / Ronald van den Bosch

Elke middag kunnen luisteraars een leuke prijzen winnen. Het gaat hierbij met name om geldprijzen. Het radiospel ‘Woord Gestoord’ wordt dagelijks gepresenteerd door Eric van den Berg en Ronald van den Bosch. Het is de bedoeling dat de luisteraars raden welk woord er uit een zinsdeel is weggelaten. Bij het spel worden er elke dag aanwijzingen gegeven. Er is een prijzenpot die zolang het woord niet geraden wordt oploopt. Diegene die het woord raadt wint de inhoud van de prijzenpot. Alle pogingen woorden bijgehouden, zodat naderhand te zien is welke woorden al voorbij gekomen zijn.

Gelderland Helpt

Als u op zoek bent naar bepaalde objecten dan helpt het programma ‘Gelderland helpt’ u met zoeken. Het programma is bedoeld voor mensen uit de provincie die dringend op zoek zijn naar een verloren object of dienst. Mocht u bijvoorbeeld hulp nodig hebben bij het onderhouden van uw computer, dan is het ook mogelijk om een oproep te plaatsen bij dit programma. Vanaf dat moment is het afwachten totdat er mensen zijn die uw oproep hebben gehoord op de radio. Het radioprogramma is afhankelijk van dergelijke attente personen die mensen in nood graag helpen.

KRO Adres onbekend  – Ron Kas

Het programma Adres onbekend wordt elke zondag gepresenteerd door Ron Kas. Dit programma is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een persoon. Hierbij helpt Adres Onbekend. Indien iemand bijvoorbeeld het contact is verloren met een oude vriend, dan biedt Adres onbekend u hulp bij uw zoektocht. Iedereen kan zich opgeven voor dit programma. Dat kan op twee manieren. U kunt zich opgeven als zoekende of als vrijwilliger. De vrijwilligers worden de ‘Zoekbrigade’ genoemd. Iedereen die zich opgeeft voor de zoekbrigade luisteren mee naar Adres Onbekend. Bij elke oproep proberen zij mee te zoeken. Elke vrijwilliger van de zoekbrigade helpt mee op zijn eigen manier. Als u zich hiervoor opgeeft, dan ontvangt u een hesje als cadeau. Bovendien kunt u een uitnodiging ontvangen om de uitzending live bij te wonen.

GLD Vandaag

Elke dag kunnen wij op Omroep Gelderland actuele onderwerpen volgen. Nieuws en actualiteiten worden dagelijks om 6 uur gepresenteerd. Het programma duurt 15 minuten per uitzending. Er zijn vier verschillende presentatoren die elke dag een live uitzending op zich nemen. Aan het einde van GLD Vandaag kunt u het weerbericht zien. In het gehele programma staan over het algemeen Gelderse actualiteiten centraal.

Heeft u een uitzending van GLD Vandaag gemist? Via de website van Omroep Gelderland kunt u de uitzendingen terug bekijken. De uitzendingen zijn kunnen worden gestreamd.

GLD TV Teletekst

Officieel is GLD Teletekst geen programma natuurlijk. Het is echter wel een belangrijke toevoeging van Omroep Gelderland. Er wordt nog steeds veel gebruik gemaakt van de GLD Teletekst. Dit kan alleen via uw tv of via de website van de omroep. Op de Teletekst pagina kunt u het nieuws, het weer en programmagidsen lezen.

FM Frequentie Omroep Radio Gelderland

Radio Gelderland heeft een groot bereik binnen de Nederlandse ether. Dat zorgt er in ieder geval voor dat de bewoners van de provincie de zender via de radio kunnen beluisteren. Helaas geldt dit voor gebieden zoals de Randstad niet. Als woont in het rivierengebied, de Veluwe of in de achterhoek dan kan je deze radiozender ontvangen. Bekijk het overzicht van de frequenties hieronder.

Als je niet tot de gelukkigen behoort die binnen het ontvangstgebied woonachtig is, dan is er nog een mogelijkheid om Omroep Radio Gelderland online te beluisteren. Natuurlijk kan de via het portaal van Radio-Nederland.nl.

 • Apeldoorn
  103.5 FM
 • Arnhem
  88.9 FM
 • Doetinchem
  90.4 FM
 • Ede
  103.5 FM
 • Nijmegen
  89.1 FM
 • Zaltbommel
  99.6 FM