Omroep Flevoland

Start radio Omroep Flevoland
Stop Omroep Flevoland
Reload Omroep Flevoland


   Properties of Omroep Flevoland

Radio Omroep Flevoland Live stream luisteren

Omroep Flevoland is onder te verdelen in twee onderdelen: Radio en TV. Deze media kanalen zorgen voor informatieve mediakanalen voor de kijkers en luisteraars. Hierbij is de nadruk gelegd op de actualiteiten die zich afspelen in Flevoland en omgeving. Naast de nieuws en actualiteitenprogramma’s worden er ook programma’s uitgezonden waarbij cultuur en geschiedenis centraal staan. Daarnaast worden er reportages en interviews uitgezonden. Uiteraard kunnen de luisteraars genieten van een muziek. Kortom Radio Omroep Flevoland kan worden beschouwd als een serieuze radio / tv omroep, dat de kijkers  en luisteraars voorziet van nuttige informatie. Wat deze Omroep uniek maakt is dat de journalisten zowel ingezet kunnen worden voor TV- als radioactiviteiten.

Sinds 1 april 1989 is Radio Flevoland beschikbaar. Vanuit het centrum van Flevoland werden de programma’s gepresenteerd. In de provincie en omstreken kon de zender ontvangen worden. Pas jaren later werd Omroep Flevoland eind jaren negentig uitgebreid met de televisiezender. Op dat moment waren deze twee mediakanalen op verschillende locaties gevestigd. Uiteindelijk zijn de twee mediakanalen samengevoegd, zodat de uitzendingen voor de radio en TV vanaf dezelfde locatie verzorgd konden worden.

Omroep Flevoland TV / Radio Gemist?

Op de TV-zender van de Omroep worden de programma’s herhaald. Als je een uitzending hebt gemist, dan kan je het later terug bekijken op de TV. Uiteraard zijn de radio en tv uitzendingen online terug te bekijken via de website. Hiervoor kan je gebruik maken van de terugkijk/terugluister mogelijkheid op de website.

 • Radio Gemist
  Om radio uitzendingen terug te beluisteren kunt u hier klikken. U wordt dan doorgeleid naar het archief. In het radio archief vindt u zowel actuele uitzendingen als uitzendingen uit het verleden. Het radio archief is onderverdeeld per jaartal.
 • TV Gemist
  Ook gemiste TV uitzendingen zijn terug te zien via de website. Klik hier uw favoriete programma van Omroep Flevoland terug te zien.

Gemeentes in Flevoland

Omroep Flevoland is een overkoepelende omroep die verschillende gemeentes in Flevoland vertegenwoordigd. Het bereik van de zenders is verspreid over de verschillende gemeentes in de provincie. Voor een overzicht van de frequenties kunt u hier klikken. In het overzicht staan de radio frequenties waarop Omroep Flevoland te ontvangen is in: Almere, Flevoland en Enkhuizen.

Omroep Flevoland Agenda

Op de website van Omroep Flevoland is een agenda te vinden. In de agenda wordt een overzicht getoond van alle activiteiten in de provincie Flevoland. Hierbij kunt u denken aan lezingen, vermaak voor kinderen, excursies, informatieavonden en overige evenementen. Om de agenda overzichtelijk te houden is het mogelijk om acitiviteiten te filteren op de onderstaande locaties:

 • Almere,
 • Dronten,
 • Lelystad,
 • Noordoostpolder,
 • Urk en Zeewolde.

Klik hier om de agenda te bekijken op de website van Omroep Flevoland.

Omroep Flevoland iOS App  / Android App

Anno 2015 is een smartphone app een onmisbare tool voor een radiozender. Natuurlijk stelt Omroep Flevoland de luisteraars hier niet in teleur. Voor de twee grootste smartphone platformen zijn er apps beschikbaar. Het gaat hierbij om Android en iOS. De Apps zijn gratis te downloaden en voorzien de gebruikers van de meest actuele nieuwsberichten. Daarnaast worden via de App verkeerssituaties/files aan de gebruikers getoond.

Naast de eerder genoemde functies maakt de App het mogelijk om live te genieten van Omroep Flevoland. U kunt kiezen om live TV te streamen op uw smartphone. Tevens kan de radio live gestreamed worden via de App. Houdt u hierbij wel rekening met het verbruik van uw internetverbinding. Het live streamen van de TV kan met name veel data verbruiken. Om van de Omroep Flevoland App gebruik te kunnen maken heeft u dus wel internetverbinding nodig. Download de App voor uw smartphone via de onderstaande links.

 • Omroep Flevoland iOS App
  Download de App in de iTunes store van Apple. U dient te beschikken over een iPhone, iPod of iPad van Apple om gebruik te kunnen maken van de iOS App.
 • Omroep Flevoland Android App
  Download de App via de Anroid App store, oftewel: “Google Play”. Om gebruik te kunnen maken van de App heeft u een toestel nodig waar Android op draait. Merken als Sony, Samsung en LG draaien op Android.

Radio Flevoland programma’s

Op Omroep Flevoland staat het nieuws centraal. Om de actualiteiten heen worden leuke programma’s uitgezonden. Hierbij gaat het om praatprogamma’s die afgewisseld worden met muziek. Hieronder vindt u een overzicht van Radio Omroep Flevoland.

 • Aernout in de middag

Op doorderweekse dagen kunt u in middag luisteren naar Aernout Pleket. Vanaf 1 uur tot 5 uur presenteert deze kanjer het programma: “Aernout in de middag”. In dit programma wordt niet afgewisseld met muziek. Voor de actualiteiten houdt de presentator Twitter in de gaten. Hieruit selecteert hij bepaalde onderwerpen om die vervolgens te delen met de luisteraars van het programma. Daarnaast schenkt Aernout in de middag aandacht aan overige zaken die zich in de provincie Flevoland afspelen. Regelmatig komen er in de uitzending gasten voorbij. Zij worden geïnterviewd of komen hun verhaal live doen.

 • Langs de zijlijn

Voor de sportliefhebbers onder de luisteraars is er elke vrijdag ‘Langs de zijlijn’ te beluisteren. In dit programma worden de ontwikkelingen in de sportwereld uitgebreid besproken. Sporters uit de provincie zijn in dit programma regelmatig te gast. Tijdens de uitzending worden zij geïnterviewd. Een terugkerend onderdeel is de voorbeschouwing van de club ‘Almere City FC ‘. Het reilen en zeilen van de voetbalclub van Almere wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de fans van Almere City FC. Luister dus elke vrijdagavond naar het radioprogramma voor de sportfanaten: Langs de zijlijn.

 • Goedemorgen Flevoland

Wekelijks kan je in de ochtend van zaterdag wakker worden met het programma Goedemorgen Flevoland. Dit is het radioprogramma dat zich focust op literatuur. Ook gaan de presentatoren in op de ontwikkelingen in de theaterwereld. Leuke voorstellingen worden hierbij besproken. Kortom Goedemorgen Flevoland is een en al cultuur. Uiteraard is er ook in dit programma muziek te horen.

Omroep Flevoland Nieuws

Om op de hoogte te blijven van de laatste actualiteiten in Flevoland kunt u kijken naar ‘Omroep Flevoland Nieuws’. Actualiteiten komen in het nieuwsbulletin aan de orde. Hierbij wordt er rekening gehouden met lokaal nieuws. Daarnaast wordt landelijk/internationaal nieuws besproken. Als je een aflevering gemist heb bezoek kijk het dan terug via de website.

Op de radiozender wordt het nieuws om het uur uitgezonden. De uitzendingen zijn daardoor zo actueel mogelijk.

Naast de nieuwsuitzendingen op de TV worden op de website van Omroep flevoland ook nieuwsberichten geplaatst. Vaak worden deze bericht ook behandeld bij de nieuws uitzendingen, maar dit is niet altijd het geval. Via het onderstaande menu kun je naar jouw gewenste nieuws bulletin worden doorgestuurd:

Radio Flevoland Frequentie

Vanzelfsprekend is de dekking van de radiozender verspreid over Flevoland. In de provincie en omstreken kan de zender worden ontvangen. Indien je niet in de gelegenheid bent om via de radio te luisteren, dan kan je altijd nog online afstemmen. Dit kan natuurlijk via Radio-Nederland.nl. Als je liever luistert via de website van Omroep Flevoland, dan kan je hier klikken. In het onderstaande overzicht is te zien welke frequentie jij kunt gebruiken. Stem af op 89.8 FM om te luisteren naar de zender van deze onmisbare Nederlandse provincie.

 • Almere
  89.8 FM
 • Enkhuizen
  89.8 FM
 • Lelystad
  89.8 FM