SkyRadio

Luister live naar SkyRadio FM online

Skyradio is een bekende en een geliefde Nederlandse radiozender. In heel Nederland kan je via de ether luisteren naar Skyradio. Aangezien het een commerciele radiozender is maakt het geen onderdeel uit van de Nederlandse publieke omroep. De slogan van Skyradio is: Your favorite music playlist! Hiermee wordt indirect aangegeven dat er door deze radiozender alleen muziek wordt uitgezonden. De muziek playlist staat centraal. Vierentwintig uur per dag zeven dagen per week wordt de playlist uitgezonden. Tussen de muziek door worden er commercials uitgezonden. Daarnaast wordt er om het uur het nieuws uitgezonden gevolgd door het weerbericht en verkeersinformatie. Het feit dat er op deze radiozender enkel muziek wordt uitgezonden maakt SkyRadio uniek. Er worden geen radio programma’s geproduceerd. Dit maakt de zender, mede dankzij de aangename playlist, populair in heel Nederland.

De doelgroep van SkyRadio zijn jongeren tussen de 25 en 54 jaar. Aangezien SkyRadio voorgekomen is uit een samenwerking tussen twee bedrijven zijn er twee eigenaren. Dat zijn Talpa Holding en de Telgraaf Media Group. Sinds 1988 is Skyradio te beluisteren via de ether. Twee voormalige DJ’s van Veronica hebben de zender destijds opgezet. Het via de ether uitzenden van commerciele radio was destijds nog verboden. Pas in 1992 kon Skyradio voor het eerst ontvangen worden via een FM frequentie. Daar heeft de zender dus 4 jaren voor moeten wachten.

Sky Radio app

Aangezien Skyradio verschillende livestreams heeft kan het handig zijn om de App te installeren. De app maakt het mogelijk om live mee te luisteren naar de radiozender. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de overige livestreams te beluisteren. Dit zijn echter enkel streams die digitaal worden uitgezonden. Om hiernaar te kunnen luisteren heeft u dus een pc of app nodig. Er zijn twee verschillende apps te downloaden. Voor de Apple iPhone en voor een Google Android telefoon. De app is gratis te downloaden in de iTunes store en de Google play store. Een leuke feature van de app is de wekker functionaliteit. Met deze functie kan je elke dag wakker worden met de hits van Skyradio. Je hoeft enkel de wekker in te stellen en de app doet de rest. Daarnaast kan je meedoen aan acties en het laatste entertainmentnieuws lezen via de app. Overtuigd? Download dan hieronder de app en geniet van de vele mogelijkheden (naast de radio ;):

Skyradio Facebook, Twitter, Youtube, Instagram

Online is Sky radio ook erg actief. Het beschikt over verschillende social media pagina’s, zoals op Facebook. Ook op Twitter, Youtube en Instram is de zender actief. De social media kanalen hebben vele volgers. Hieruit kunnen wij opmaken dat ook de social media pagina’s van de zender in heel Nederland zeer geliefd zijn. Op Facebook heeft de zender bijvoorbeeld bijna 300.000 volgers. Klik hieronder op de knop op de Facebookpagina te bezoeken.

Facebook Skyradio

 

Sky radio Christmas songs (Kerstliedjes)

Elk jaar kunt u van 6 december tot en met 24 december genieten van christmas songs en kerstliedjes. Aangezien in de kerstperiode het thema kerst centraal staat bij Sky wordt dan tijdelijk de slogan veranderd in The Christmas station. De zender staan dan in het teken kerst. Dit is te merken op de radio maar ook online op de website. Op de zender zijn dan vaak kerst jingles te horen tussen de muziek door. Daarnaast krijgt het logo en de website vaak een christmas uitstraling. In bepaalde nederlandse steden laat de zender zelfs een Sky Radio Christmas trein door de stad rijden. Dit is een trein die helemaal verpakt is met naalden en versierd is met kerstballen en kerstlampjes. De voorkant van de christmas trein heeft dan een rode kerstmuts op die lijkt op de muts van de kerstman. Sky Radio Christmas is elk jaar weer een enorm succes. Het trekt veel luisteraars. Er is ooit een luisteraantal gemeten van 6 miljoen binnen heel Nederland.  Gezien het succes van the Christmast station heeft de zender een online stream in het leven geroepen waar de hele dag door naar kerstliedjes geluisterd kan worden.

Skyradio Playlist

SkyRadio stelt een aangename playlist samen. Deze muzieklijst is 24/7 te beluisteren. Bij het samenstellen van de playlist wordt uitgegaan van de doelgroep. De muziek die dus voorkomt op de lijst moeten mensen tussen de 25 en 54 jaar aangenaam vinden om naar te luisteren. De muziekstijlen die hierin voorkomen zijn vaak lekker en gemakkelijk weg te luisteren; oftewel easy listening. In de playlist zit vaak pop-muziek, soft rock, modern rock, ballads, etcetera. Om de playlist te kunnen zien kunt u terecht op de website van de zender. Daarnaast heeft de mobiele app een feature waarmee de playlist ingezien kan worden.

Skyradio Frequentie FM

Sinds 1992 beschikt Skyradio over een eigen FM frequentie. De zender was toen tijdelijk te ontvangen via 102.7 FM. Later in 1992 kwam er een radiozender bij onder de naam Hitradio. Twee jaar later vielen deze twee zenders uiteen. Hitradio ging zijn eigen pad volgen en een splitsing volgde. Tegenwoordig kennen wij Hitradio als radio 538. Dit heeft echter geleid tot een strijd om de FM frequenties. In 2003 kreeg de zender het recht om gebruik te maken van de frequenties 101.0 FM tot en met 101.9 FM. Tot op heden is Sky op deze frequenties door heel Nederland te ontvangen. Hieronder volgt een overzicht van de frequenties:

Zeeland – 101.9 FM
Zuid-Holland – 101.5 FM
Groningen – 101 FM
Friesland – 101 FM
Drenthe – 101 FM
Gelderland – 101.4 FM
Enschede  – 101.2 FM
Noord-Holland – 101.2 FM
Limburg – 101.6 FM
Brabant – 101.5 FM

RADIO 8FM

Luister radio 8FM live online

Radio 8FM is een commercieele radiozender die in Brabant te ontvangen. De zender kenmerkt zich door de muziekstijl. De luisteraars krijgen namelijk klassiekers en bekende oudere liedjes voorgeschoteld. De slogan van de zender is om die rede: De nummer 1 in classic hits. Naast muziek worden er actualiteiten gedeeld afgewisseld met commercials.

Het bereik van de FM mast rijkt niet verder dan het Noorden van Brabant. De uitzendrechten zijn dan ook enkel verleend voor dit gebied binnen Brabant. 8FM is een onderdeel van de Regionale Radio Omroep. Sinds 1 september 1996 kunnen de bewoners van Noord Brabant via de ether de radiozender beluisteren. Het hoofdkantoor van Radio 8FM is gevestigd in hetzelfde kantoor waar de overkoepelende organisatie gevestigd is. Het bevindt zich in Rosmalen. Het kantoor in Rosmalen bevat ook de studio’s van waaruit de uitzendingen worden verzorgt.

Ondanks het feit dat Radio 8FM enkel in Brabant te ontvangen is via de ether richt de zender zich ook op gebieden buiten de provincie. Via DAB+ is de zender namelijk ook buiten de provincie te ontvangen. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om via de online stream te luisteren naar de radiozender. Wegens het feit dat de zender in meerdere streken te ontvangen is focussen de programma’s niet alleen op een regio. Ook de reclames en nieuwsitems verschillen per regio.

Radio 8FM Frequentie

Radio 8FM is te beluisteren via de ether en heeft voor verschillende gemeentes een aantal frequenties toegewezen gekregen. Deze frequenties worden hieronder per gemeente aangegeven. Daarnaast worden de DAB+ frequenties aangegeven voor de zender. Deze maken het mogelijk om ook buiten de provincie te luisteren naar de geweldige zender.

 • Breda 89.2 FM

 • Eindhoven 89.3 FM

 • Helmond 95.5 FM

 • Roosendaal 93.9 FM

 • Den-Bosch 97.4 FM

 • Tilburg 103.6 FM

  Hieronder volgen de DAB+ frequenties:

 • Gelderland noord – 88,5 HMz, 88,7 MHz en 89,6 MHz

 • Flevoland noordoost – 89,2 MHz

 • Noord-Holland noord – 96,0 MHz

 • Noord-Holland zuid – 90,1 MHz

 • Zuid-Holland – 99,4 HMz en 99,6 MHz

 • Utrecht – 97,3 MHz

 • Zeeland noordoost – 93,9 MHz

 • Noord-Brabant west – 89,2 MHz en 93,9 MHz

 • Noord-Brabant midden – 88,8 MHz en 103,6 MHz

 • Noord-Brabant noordoost – 89,9 MHz en 97,4 MHz

 • Noord-Brabant zuidoost – 89,3 MHz en 95,5 MHz

 • Limburg noordwest – 95,2 MHz en 95,5 MHz

Omroep Gelderland

Radio Omroep Gelderland Live FM stream

Mensen uit Gelderland en omgeving staan altijd centraal op Radio Omroep Gelderland. Deze zender is ook wel bekend als Radio Omroep Gelderland is een lokale media kanaal dat bestaat uit radio en televisie. Met name in de provincie Gelderland kan deze zender worden ontvangen.

Overdag is de studio van waaruit de radioprogramma’s gepresenteerd worden live te zien op TV Gelderland. De studio is aan de Rosendaalseweg gevestigd in Arnhem.  U kunt luisteren naar de praatprogramma’s, de informatieve programma’s en de muziekprogramma’s die de hedendaagse Gelderlander van luisterplezier moet voorzien.

Gelderland bestaat voor een groot gedeelte uit protestanten en katholieken. Hier wordt in de programmering en de benadering rekening mee gehouden. In de provincie wonen meer dan 2 miljoen mensen, dus er wonen uiteraard genoeg mensen met een andere religie. De provincie bestaat uit 56 gemeentes. De vier grootste gemeentes zijn: Nijmegen, Arnhem, Ede en Apeldoorn.

In het verleden was Radio Gelderland onderverdeeld van RONO. Dat is een afkorting van: Radio Omroep Noord en Oost. Vanaf halverwege de jaren 80 is de zender solo gegaan. Vanaf 1985 was het een opzichzelfstaande radiozender dat onafhankelijk was van andere zenders. Radio Gelderland was vanaf dat moment een feit.

Vanaf de oprichting van de omroep is er een nadruk gelegd op de transparantie en de openheid richting het publiek. Luisteraars kunnen namelijk een bezoek brengen aan de studio van Omroep Gelderland. Als u hiervan gebruik wilt maken, dan kunt u contact opnemen met de publieksservice van de omroep. Zij beantwoorden vragen en kunnen een afspraak voor u maken voor een rondleiding. Dit kan via publieksservice@gld.nl.

Omroep Gelderland Gemist? Luister uitzendingen terug..

Als je een radio uitzending hebt gemist dan kan je online de uitzending terugluisteren. Dat kan via de website van Omroep Gelderland. De radio uitzendingen van de afgelopen 7 dagen zijn terug te beluisteren. Van elke dag kunt u per uur de radio GLD uitzending selecteren. Zo kunt u eenvoudig de gewenste programma’s terugvinden. In 4 stappen kunt u een radio uitzending terug luisteren:

 1.  Ga naar GLD uitzending gemist: Omroep Gelderland
 2. Selecteer Radio
 3. Selecteer de dag
 4. Selecteer het tijdstip

Omroep Gelderland iOS App  / Android App

Omroep Radio Gelderland, ook wel bekend als GLD, is in het digitale tijdperk op vele manieren te beluisteren. Je kunt natuurlijk afstemmen op een van de onderstaande FM frequenties. Helaas zijn die niet overal beschikbaar. Als je een computer in de buurt hebt, dan kan je online meeluisteren. Dat kan via je online player van Radio Nederland.nl. Uiteraard kan dit ook via de eigen website van Omroep Gelderland. Mocht je niet in de gelegenheid te zijn om via een radio of computer te luisteren, dan zijn er nog altijd de apps van Radio Gelderland.

De apps zijn te downloaden en te gebruiken voor iedereen die een iPhone of een Android toestel heeft. De Android App van Radio Gelderland is al meer dan 100.000 keer gedownload. De App krijgt goede recensies van de gebruikers. Het mooie van deze app is dat het ook werkt op oudere Android versies. Hetzelfde geldt voor de iOS versie van de Omroep Gelderland app. Vanaf iOS 5.1 is deze te gebruiken. Download de app via de onderstaande instructies en geniet met heel Gelderland mee.

Android: Download de Radio Gelderland App via de Google Play Store. Klik op de volgende link om direct de GLD App te bekijken: Radio Gelderland Android App.

iOS: Via de iTunes Appstore kan je de Radio Gelderland App voor jouw iOS apparaat installeren. Bekijk de App direct: iOS Radio Gelderland App.

Radio Omroep Gelderland programma’s GLD

Dagelijks zijn er verschillende programma’s te horen op Radio Gelderland. Het gaat hierbij om programma’s waarbij informatie en muziek centraal staan. Bij sommige programma’s is er bovendien interactie met de luisteraars. Zij kunnen contact opnemen met de zender om zich op te geven voor de deelname.

Radio Gelderland heeft maakt onderscheid in de programma uitzendingen op basis van de dag. De programmering op de werkdagen is over het algemeen gelijk. In het weekend zijn er andere programma’s te horen. In het onderstaande overzicht is te zien welke programma’s beschikbaar zijn.

 

 • Werkdagen

Caroline van Dijk / Hans van den Hoorn

Van 6.00 uur tot 10.00 uur ’s ochtends kunt u luisteren naar het presentatoren duo Caroline en Hans. Deze radiomakers bespreken elke ochtend alledaagse onderwerpen. Hier kunnen de luisteraars zelf aan meedoen. Via de mail of telefonisch kunnen onderwerpen worden aangedragen. De redactie zal dan bepalen of uw onderwerp wordt behandeld en uitgezonden wordt.

Peter van den Houdt / Rob Kleijs

Tussen 10.00 uur en 13.00 uur kunt u luisteren naar het Peter en Rob. Zij bespreken uiteenlopende onderwerpen die met name Gelderse betrokkenheid hebben.

Nieuws en Top 3 – Eric van den Berg / Ronald van den Bosch

Tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn de radiomakers Eric van den Berg en Ronald van den Bosch te horen. Dagelijks brengen zij de leukste muziek bij thuis. Ze creëren hierbij een mooi evenwicht tussen muziek uit het verleden en de hedendaagse muziek. Hierbij gaat het over het algemeen om pop muziek.

Het programma Nieuws en Top 3 combineert muziek met nieuws. Verslaggevers gaan de straat op en vanaf verschillende locaties worden zo leuke onderwerpen op straat gepresenteerd. Op verzoek kunnen de verslaggevers ook uw locatie bezoeken.

Gelders Nieuws en Weer – Frank van Dijk / Erwin ten Have

Tussen 16.00 uur tot 19.00 uur zijn Frank van Dijk en Erwin ten Have te horen. Zij presenteren dagelijks op de radio het Gelders nieuws. Met name regionale actualiteiten worden door deze presentatoren besproken. Ook sport onderwerpen en ontwikkelingen komen hierbij aan de orde. Daarnaast worden het regionale weer en verkeerssituaties uitgelicht. Zo weet u altijd waar er files zijn en of u dan uw cabrio dak het beste dicht kunt houden of niet. Natuurlijk ontbreekt hier geen muziek.. Kortom luister naar Frank van Dijk en Erwin ten Have om te genieten van een breed scala aan onderwerpen en muziek.

 • Zaterdag

Gelderse groetenlijn – Bastiaan Boog

Elke zaterdagochtend is tussen 7.00 uur en 10.00 uur Bastiaan Boog te horen. Tijdens zijn uitzendingen kunnen luisteraars een verzoek indienen. Dat kan via de Gelderse groetenlijn. Door te bellen met de Gelderse groetenlijn kan jij jouw vrienden, familie of kennissen in het zonnetje zetten. Uiteraard kan je de groeten doen door contact op te nemen met de Gelderse groetenlijn. Daarnaast kun jij jouw naasten feliciteren of bedanken.

De rest van de zaterdag is op Radio Gelderland divers. Schroom niet om op een verloren zaterdagmiddag af te stemmen op deze zender. Het zal uw dag zeker een vrolijke wending geven.

 • Zondag

Tendens – Rinus van Warven

Elke zondag is Tendens te beluisteren op Radio Gelderland. Bij dit programma staan cultuur, religie en spiritualiteit centraal. Vier jaar nadat Radio Gelderland als zelfstandige radiozender voortging werd Tendens voor het eerst uitgezonden. Op 1 oktober 2014 bestaat het programma vijfentwintig jaar. Tendens is hiermee het oudste programma van Radio Gelderland.

Bij Tendens zijn er sprekers te horen die thuis zijn in religie en de kerk. Belangrijke vragen over het bestaan van de mens en de hogere macht worden hierbij behandeld. Dit zorgt vaak voor mooie godsdienstige en filosofische gesprekken op de radio. Rinus van Warven ontvangt mensen uit verschillende religies en culturen. Zo kunnen er goede vergelijkingen worden gemaakt over hoe mensen uit andere culturen naar religie kijken. Regelmatig zijn er mensen aan het woord gekomen die bekend zijn met hun Joodse, Islamitische of Hindoestaanse religie.

 • Overige bekende programma’s

Woord Gestoord – Eric van den Berg / Ronald van den Bosch

Elke middag kunnen luisteraars een leuke prijzen winnen. Het gaat hierbij met name om geldprijzen. Het radiospel ‘Woord Gestoord’ wordt dagelijks gepresenteerd door Eric van den Berg en Ronald van den Bosch. Het is de bedoeling dat de luisteraars raden welk woord er uit een zinsdeel is weggelaten. Bij het spel worden er elke dag aanwijzingen gegeven. Er is een prijzenpot die zolang het woord niet geraden wordt oploopt. Diegene die het woord raadt wint de inhoud van de prijzenpot. Alle pogingen woorden bijgehouden, zodat naderhand te zien is welke woorden al voorbij gekomen zijn.

Gelderland Helpt

Als u op zoek bent naar bepaalde objecten dan helpt het programma ‘Gelderland helpt’ u met zoeken. Het programma is bedoeld voor mensen uit de provincie die dringend op zoek zijn naar een verloren object of dienst. Mocht u bijvoorbeeld hulp nodig hebben bij het onderhouden van uw computer, dan is het ook mogelijk om een oproep te plaatsen bij dit programma. Vanaf dat moment is het afwachten totdat er mensen zijn die uw oproep hebben gehoord op de radio. Het radioprogramma is afhankelijk van dergelijke attente personen die mensen in nood graag helpen.

KRO Adres onbekend  – Ron Kas

Het programma Adres onbekend wordt elke zondag gepresenteerd door Ron Kas. Dit programma is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een persoon. Hierbij helpt Adres Onbekend. Indien iemand bijvoorbeeld het contact is verloren met een oude vriend, dan biedt Adres onbekend u hulp bij uw zoektocht. Iedereen kan zich opgeven voor dit programma. Dat kan op twee manieren. U kunt zich opgeven als zoekende of als vrijwilliger. De vrijwilligers worden de ‘Zoekbrigade’ genoemd. Iedereen die zich opgeeft voor de zoekbrigade luisteren mee naar Adres Onbekend. Bij elke oproep proberen zij mee te zoeken. Elke vrijwilliger van de zoekbrigade helpt mee op zijn eigen manier. Als u zich hiervoor opgeeft, dan ontvangt u een hesje als cadeau. Bovendien kunt u een uitnodiging ontvangen om de uitzending live bij te wonen.

GLD Vandaag

Elke dag kunnen wij op Omroep Gelderland actuele onderwerpen volgen. Nieuws en actualiteiten worden dagelijks om 6 uur gepresenteerd. Het programma duurt 15 minuten per uitzending. Er zijn vier verschillende presentatoren die elke dag een live uitzending op zich nemen. Aan het einde van GLD Vandaag kunt u het weerbericht zien. In het gehele programma staan over het algemeen Gelderse actualiteiten centraal.

Heeft u een uitzending van GLD Vandaag gemist? Via de website van Omroep Gelderland kunt u de uitzendingen terug bekijken. De uitzendingen zijn kunnen worden gestreamd.

GLD TV Teletekst

Officieel is GLD Teletekst geen programma natuurlijk. Het is echter wel een belangrijke toevoeging van Omroep Gelderland. Er wordt nog steeds veel gebruik gemaakt van de GLD Teletekst. Dit kan alleen via uw tv of via de website van de omroep. Op de Teletekst pagina kunt u het nieuws, het weer en programmagidsen lezen.

FM Frequentie Omroep Radio Gelderland

Radio Gelderland heeft een groot bereik binnen de Nederlandse ether. Dat zorgt er in ieder geval voor dat de bewoners van de provincie de zender via de radio kunnen beluisteren. Helaas geldt dit voor gebieden zoals de Randstad niet. Als woont in het rivierengebied, de Veluwe of in de achterhoek dan kan je deze radiozender ontvangen. Bekijk het overzicht van de frequenties hieronder.

Als je niet tot de gelukkigen behoort die binnen het ontvangstgebied woonachtig is, dan is er nog een mogelijkheid om Omroep Radio Gelderland online te beluisteren. Natuurlijk kan de via het portaal van Radio-Nederland.nl.

 • Apeldoorn
  103.5 FM
 • Arnhem
  88.9 FM
 • Doetinchem
  90.4 FM
 • Ede
  103.5 FM
 • Nijmegen
  89.1 FM
 • Zaltbommel
  99.6 FM