Radio Veronica

Luister naar de Radio Veronica FM Live stream.

Radio Veronica is uitgegroeid tot een onmisbare radiozender van Nederland. TuneIn op Radio Veronica om te luisteren naar de beste pop en rock hits. Of het nu gaat om oude of recente hits maakt niet uit; op Radio Veronica hoort u ze allemaal. Klik hierboven op Play om de livestream te starten. Binnen de Nederlandse radiozenders is Veronica een speciale zender. Het heeft namelijk een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandse ether. In 1960 begon radio Veronica vanaf de Noordzee radio uit te zenden. In die tijd stond het bekend als een piratenzender. Door uitzendingen te verzorgen vanaf de Noordzee wist Veronica Nederlandse regelgeving te omzeilen. Popmuziek was in de jaren 60 namelijk minder gebruikelijk dan tegenwoordig.

Pas veertien jaren later kon Veronica aan wal treden zonder te vrezen voor de overheid. De zender werd door de overheid en maatschappij geaccepteerd als publieke omroep. Hierdoor kwam de noodzaak om vanaf zee uit te zenden te vervallen. Uiteindelijk werd radio Veronica een commerciële omroep. Dat gebeurde in 1995. Inmiddels worden er ook tv uitzendingen verzorgd. De uitzendingen zijn te ontvangen via de ether, kabel, internet en via de satelliet. Er is een dekking over heel Nederland. Naast radio en televisie uitzeningen verzorgt Veronica ook festivals en evenementen. De Drive in show is hier een voorbeeld van.

Elke ochtend kunt u hier luisteren naar de ochtendshow. Van 6 uur tot 10 uur kunt u lekker wakker worden met feel good muziek afgewisseld door de laatste nieuwsitems. In de middag kunt u luisteren naar de middagshow.

Veronica Top 1000 – Top 40 playlist

Radio Veronica heeft naast de FM radiozender verschillende online streams. De online streams zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week te beluisteren. Deze playlists herhalen zichzelf. De samenstelling van de playlist wordt elk jaar herzien door de luisteraars. Luisteraars kunnen stemmen op hun favoriete liedjes. De playlist is online te bekijken op de website van de zender. Het is zelfs mogelijk om playlists terug te bekijken van de voorgaande jaren. De Top 1000 allertijden is een playlist die samengesteld is de door de radiozender. In deze playlist zitten verschillende nummers die volgens de zender tot de beste liedjes allertijden behoren. In de album Top 750 heeft de zenders 750 albums gebundeld op een lijst die volgens de zender behoren tot de beste albums.

Naast de Top 1000, Top 40 en Top 500 zijn er andere radiostreams beschikbaar die met name gericht zijn op een muziekgenre/periode. Hieronder valt bijvoorbeeld de 80’s top 750. In deze playlist zijn 750 hits uit de jaren 80 te horen. Daarnaast heb je de 90’s Top 500 waarin maar liefst 500 liedjes uit de jaren 90 te beluisteren zijn. En tot slot, voor de millenials, heb je de 00’s Top 500. In de 00’s Top 500 kun je nummers horen uit de periode 2000.

Veronica frequentie Limburg, Brabant, Amsterdam

Aangezien Radio Veronica in heel Nederland te ontvangen is heeft het verschillende FM Frequenties. Deze frequenties zorgen voor de landelijke dekking. Uiteraard is Radio altijd via de onlinestream te beluisteren. Dat kan bijvoorbeeld ook op deze website. Als je niet de beschikking hebt over een smartphone of een computer dan ben je genoodzaakt om via de FM frequentie te luisteren. De zender heeft verschillende frequenties in de ether. Deze zijn hieronder weergegeven.

Brabant – 96.3 FM
Drenthe – 103.1 FM
Flevoland – 103.0 FM
Friesland – 103.2 FM
Gelderland – 103.0 FM
Groningen – 103.2 FM, 103.4 FM
Limburg – 97.7 FM
Noord Holland – 103.0 FM
Overijssel – 103.1 FM
Utrecht – 103.0 FM
Zeeland – 103.5 FM
Zuid Holland – 103.2 FM

Facebook

Online heeft Veronica een eigen pagina op Facebook die net zo populair is als de zender. Meer dan 80 duizend mensen hebben de Facebookpagina geliked. Via de pagina kan je berichten sturen naar de studio. Daarnaast is heet mogelijk om nieuwsberichten de lezen. Deze zijn vaak muziek gerelateerd. Er worden regelmatig updates over concerten geplaatst.

Veronica App

Download de Radio Veronica app als je altijd via internet wilt kunnen luisteren naar de zender. Alle livestreams zijn via de app te beluisteren. Van ROCKRadio, HitRadio, 90’s Hits tot en met de Top 1000 Allertijden. De apps zijn beschikbaar voor Android en Apple iphone smartphones. De Android app is te downloaden uit de Google Play store. De apps voor de iPhone is via de Apple iTunes store te downloaden. Hieronder staan de links naar de stores. Bezoek de onderstaande pagina’s op jouw smartphone om de apps te downloadden en te installeren.

LOS Den Helder Radio

Luister Radio LOS Den Helder live online

Radio LOS Den Helder is de lokale radio omroep voor de regio Den Helder. LOS staat voor Lokale Omroep Stichting Den Helder. Dagelijks kunnen de bewoners van Den Helder en de directe naastgelegen gebieden luisteren naar de radiozender. Daarnaast was er een tv zender die in de omgeving ontvangen kon worden. Sinds 1988 kan de gemeente in het noorden van Nederland genieten van LOS. Het is echter net als radio Veronica gestart als een piratenzender. Vanaf een zolderkamer werd er illegaal radio gemaakt wat te ontvangen was in de regio. Er werd ook gebruik gemaakt van andere locaties die niet bekend werden gemaakt. In de stad waren er op dat moment verschillende piratenzenders die elk luisteraars trok vanuit verschillende wijken. De gemeente heeft het initiatief genomen om de piratenzenders te bundelen onder 1 omroep. Dat is LOS Den Helder geworden. De gemeente heeft zelfs nog cursussen  aangeboden aan de piraten en anderen die interesse hadden om bij te dragen aan de omroep.

LOS heeft sinds 2016 een samenwerkingsverband met  RTV Noordkop, RTV Noord-Holland en Den Helder Actueel. Sinds 2016 werkt LOS samen met de lokale (online) krant van de gemeente, genaamd Den Helder actueel. Ook wel bekend als DHA. Luister Live naar LOS Den Helder op radiosonline.nl.

Arrow Classic Rock

Luister Arrow Classic Rock FM Live stream

Als je afstemt op Arrow dan zal je niet verbaasd zijn als er veel gitaarmuziek voorbij komt. Deze zender staat namelijk bekend om de Modern en Classic Rock. Sinds de oprichting van Arrow in 1996 zijn rock liefhebbers de doelgroep. Via de kabel en de ether kunnen de liefhebbers genieten van hun favoriete muziek genre.

De Classic Rock stroming is met name over gewaaid uit Amerika. Binnen deze muziek stroming worden rock songs tussen 1970 en eind jaren ’90 bedoeld. Engeland en Duitsland waren in het verleden ook broedplaatsen voor bekende Rock bandjes. Als je luistert naar Arrow Classic Rock radio dan hoor ook voornamelijk rock hits uit dat tijdperk.

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat Classic Rock hetzelfde is als Soft Rock. Dat is echter een groot verschil. Soft Rock, ook wel bekend als light Rock, is een stroming binnen de rock genre dat zachter is van aard. Vaak hebben Soft Rock songs een romantisch tintje. Classic Rock is een algemene voor Rock liedjes die (ongeveer) tot de 90’s bekend zijn van de top 40. Deze liedjes zijn dus meestal bekend geweest en altijd commercieel. Kortom Soft Rock liedjes vallen onder de alles omvattende Classic Rock.

Op Arrow kan je dus ook luisteren naar Soft Rock songs. Ook worden er veel Blues songs uitgezonden door de radiozender.

Gemist? Luister uitzendingen terug..

De terugluister mogelijkheid van Arrow is helaas beperkt. Op Arrow Classic Rock worden veel programma’s uitgezonden. Helaas zijn de meeste programma’s van de zender niet terug te beluisteren. Zorg er dus voor dat je goed weet wanneer jouw favoriete programma word uitgezonden. Je kan er dan rekening mee houden en een reminder in jouw agenda zetten. Klik hier om de Arrow programmering te bekijken.

Gelukkig zijn de Arrow programma specials wel terug te luisteren. Het station heeft enkele specials die zich onderscheiden in het type rock muziek. De specials zijn Arrow Symfo mania, Arrow High Voltage en Arrow Bluesbox. Bij Arrow High Voltage wordt een hardere/ruigere rock stijl uitgezonden. Symfomania is minder ruig en tijdens de special Bluesbox kan je genieten van blues.

 1. Arrow High Voltage
 2. Arrow Bluesbox
 3. Arrow Symfo mania

Arrow Playlist

Via de playlist van Arrow Classic Rock kan je de afspeellijst terugvinden. Dit is handig als je niet meer weet hoe een liedje heet of wie het zingt. Klik hier voor de playlist.

Arrow App (Android, iOS, Nokia en Windows)

Arrow Classic rock biedt een breed scala aan smartphone apps. Hiermee kan je overal ter wereld luisteren naar jouw favoriete rocksongs. Petje af voor deze radiozender. Vaak hebben radizenders een app beschikbaar. De meeste hebben apps echter enkel beschikbaar voor de iPhone en Android. Arrow Classic onderscheidt zich hier sterk in. Zij hebben namelijk apps ontwikkeld voor vijf verschillende smartphone platforms.

De Arrow Classic Rock app kan je installeren op een Blackberry, Nokia en op een Windows smartphone. Uiteraard zijn er ook apps beschikbaar voor iOS en Android.

Android: Via de google Play Store kan je de App opzoeken, downloaden en installeren op jouw Android device. Bekijk de App hier.

iOS: De iOS app van Arrow kan je downloaden via iTunes. De App is gratis en simpel in gebruik. Ook op de iPod is de app te gebruiken. Als je meer informatie over deze app wilt, dan kan je de beschrijving in iTunes bekijken. Via deze link is de app ook downloaden.

Blackberry:
 Op jouw Blackberry kan je met de App genieten van jouw favoriete zender. Je dient enkel de App via de App World van Blackberry te installeren. Meer informatie over deze app vindt je via deze link. 

Nokia: Via de Ovi store kan je de app voor jouw Nokia verkrijgen. Klik simpelweg op de onderstaande URl en de vervolgstappen spreken voor zich. Op de meeste Nokia toestellen kan je genieten van de App.

Windows: Ben jij een Windows phone bezitter? Geen nood! Ook op jouw Windows smartphone kan je luisteren naar Arrow Classic Rock. Bekijk de App via de Windows Marketplace.  Klik hier om de app details in te zien en gratis te downloaden. 

Arrow Festival

Het Arrow Festival werd in het verleden jaarlijks georganiseerd door Arrow FM. In 2003 werd het festival door de radiozender voor het eerst georganiseerd. Liefhebbers en fans van deze muziekstroming konden zich verzamelen om te genieten van bekende rock artiesten. Ook traden er bekende bands op. Enkele bekende artiesten die op dit festival hebben gerockt zijn Golden Earring, Deep Purple, Scorpion, Heart, Europe en natuurlijk Aerosmith. Het Arrow Classic festival was enorm populair. Zo populair dat er oplichters nep kaartjes aanboden om hier een slaatje uit te slaan. Naar aanleiding van deze praktijken heeft radio Arrow Classic FM een waarschuwing op hun website geplaatst. Het laatste Festival vond plaats in 2008. Sindsdien is er wegens verschillende omstandigheden helaas geen festival van Arrow Classic FM meer geweest. Laten wij hopen dat dit in de toekomst weer zal plaatsvinden.

Arrow top 500

Sinds 1999 wordt de Arrow Rock 500 gepresenteerd. In dit programma word sindsdien elk jaar een selectie van 500 hits uitgezonden. De hits zijn algemeen en niet beperkt tot een bepaalde periode. Dit maakt de selectie van de Arrow top 500 breed qua artiesten en rock soort.

Classic Rock Muziek luisteren

Klopt jouw hart op dezelfde tempo als de beat van een  echte rocksong? Giert de dopamine door jouw lijf zodra je de gitaar van een echt Rock song hoort huilen? Dan staat het vast dat er maar een radio zender is die voor mensen als jij bedoeld is. Nee het is niet zo dat deze zender voor jou op maat gemaakt is. Het kan natuurlijk gebeuren dat er een liedje te horen is waar je net wat minder van houdt. Maar deze kans is klein, want jij en Arrow Classic Rock hebben dezelfde passie! Geniet van de alle bekende hits Radio-Nederland.nl.

FM Frequenties Arrow Classic Rock

De dekking van deze radiozender is helaas beperkt. Arrow classic fm is te ontvangen in een aantal steden via de ether.

Als je in het Noorden van Nederland woont dan heb je de grootste kans dat je deze zender kan ontvangen. Arrow Classic Rock is te ontvangen in Enschede, Groningen, Heerenveen, Leewarden en Zwolle. Als je niet in deze omgeving woont, dan is dit radiostation niet via de ether te ontvangen. Natuurlijk kan je ook online luisteren via deze website of via de App. Rock on!

 • Enschede
  87.6
 • Groningen
  98.5
 • Heerenveen
  98.7
 • Leeuwarden
  98.7
 • Zwolle
  89.2