Radio Decibel

Luister naar Radio Decibel live online

Luister naar de online livestream van Radio Decibel op Radiosonline.nl. ‘Join the music’ is de slogan van deze topzender! Radio Decibel heeft een lange geschiedenis in de Nederlandse radio wereld. Sinds 1977 is de radiozender actief. Destijds was dat weliswaar als piratenzender. het was toen nog een kat en muis spel tussen de overheid (Radio Controle Dienst) en de piratenzenders.  De muziek die de piratenzender uitzond bestond met name uit disco (pop en top 40 muziek). Uiteindelijk heeft de overheid gewonnen en de zender kunnen stoppen met het uitzenden van top 40 muziek. Maar dat duurde niet lang. In 1979 Radio Decibel de Amsterdamse kabel gekraakt, waardoor het weer top 40 muziek kon uitzenden in Amsterdam. Zeker tot 1985 is radio decibel als piratenzender actief geweest.

De zender is momenteel nog steeds populair. De eigenaar van de radiozender is Boomerang holding.  Het is een veel beluisterde zender die online over de hele wereld te beluisteren is. Met name in Amsterdam en Rotterdam is de zender populair. In deze steden (randstad) is de zender via de ether te bereiken. Maar natuurlijk is de radiozender ook buiten deze gebieden te bereiken.

Decibel playlist – Weekendmix

Al sinds de oprichting van de piratenzender stelt Radio Decibel hun eigen weekendmix samen. Dit komt voort uit het feit dat de zender in het begin voornamelijk in het weekend uitzond. Dat was dan ook het moment waarop de weekendmix en de playlist van Radio Decibel te horen was. De weekendmix bestond vaak uit hits uit Engeland en Amerika. Hierbij gaat het met name om dance en disco muziek. Momenteel kan je wekelijks vanaf zaterdag de nieuwe weekendmix beluisteren.

Mocht je een nummer gehoord hebben en willen opzoeken welke artiest dat was dat kan je de playlist bekijken. Het enige wat je hoeft te doen is aan te geven wanneer je het nummer gehoord hebt. De playlist is overigens ook te zien middels de smartphone app van de radiozender.

Radio Decibel Amsterdam – Rotterdam

Van oudsher is Radio Decibel actief in de regio van Amsterdam.  De oprichters van de piratenzender hadden ingebroken op de Amsterdamse kabel. De uitzendingen werden van tevoren opgenomen op een tape. Daarna werden deze  pas uitgezonden. Sindsdien is Radio Decibel een begrip in de Nederlandse hoofdstad. De discohits uit Engeland en Amerika waren erg geliefd. Pas later begon Decibel met het verzorgen van live uitzendingen. In Amsterdam werd aan de Jan van Galenstraat een studio gebouwd. Later verhuisde de studio naar de Da Costakade. Er kwamen DJ’s bij die de live uitzendingen konden presenteren.

Momenteel is Radio Decibel in de Randstand te bereiken. Van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam tot Den Helder, Hoorn en Purmerend.

Radio Decibel Facebook

Dat Radio Decibel populair is is te zien aan de Facebook pagina. De zender heeft bijna 8000 likes en volgers op Facebook.  Op de Facebookpagina wordt entertainment nieuws gedeeld. Ook zijn er foto’s en filmpjes te zien waarbij Radio Decibel aanwezig was.

Radio Decibel app

Radio Decibel is alleen via de ether in de randstad te ontvangen. Mocht je niet in Amsterdam of Rotterdam wonen wees dan niet getreurd, want ook jij kan luisteren naar deze topzender. Uiteraard kan dat via Radiosonline.nl. Maar mocht je niet in de buurt zijn van jouw computer of laptop dan kan je altijd nog via jouw smartphone genieten van de dance-hits. Het enige wat je hoeft te doen is de app te downloaden en te installeren op jouw smartphone. Met de app kan je ook berichten sturen naar de redactie van de zender. Daarnaast kan je de playlist bekijken. Er zijn twee verschillende apps beschikbaar; namelijk voor Google en Apple smartphones.

 

RTV Dordrecht Radio

Luister naar RTV Dordrecht live stream – radio Drechtstad FM

RTV Dordrecht is de publieke omroepzender van de gemeente Dordrecht. De officiele benaming van de radiozender van RTV Dordrecht is Drechtstad FM. Onder de naam Drechtstad FM worden de radiouitzendingen verzorgt. U kunt luisteren naar een mix van nieuws, informatie en cultuur. Deze onderwerpen zijn toegespitst op inwoners van Dordrecht en de Drechtsteden. Drechtstad FM probeert op deze manier een onderdeel te zijn van het dagelijks leven in de gemeente.

Drechtstad FM is een onderdeel van de publieke omroep. Kortom deze omroep bestaat uit een radiozender en een televisiezender. Onlangs is echter bekend geworden dat de televisiezender eind 2017 wordt opgeven. Dit in verband met bezuinigingen in het mediawezen vanuit de Nederlandse overheid. DE zender heeft echter wel aangekondigd dat het niet zal stoppen met het maken van televisieprogramma’s. In plaats dat u deze op de tv kunt bekijken kunt u dit online zien via de website. Daarvoor heeft de site een livestream functie. Deze maakt het mogelijk om naast radio uitzendingen live tv uitzendingen te bekijken.

Facebook RTV Dordrecht

RTV Dordrecht heeft onlangs bekend gemaakt te stoppen met de televisie uitzendingen. De bezuinigingen vanuit de overheid hebben voor de zender helaas meegespeeld bij het maken van deze beslissing. De zender zal voortaan actief filmpjes op Facebook en Youtube gaan plaatsen. Dat betekent dat ondanks dat RTV Dordrecht niet meer op de tv te ontvangen is de tv producties wel voortgezet worden. Social media krijgt een centrale rol na de hervorming van de publieke omroep. De Facebook pagina van RTV Dordrecht telt bij 5.000 likes en volgers. Op de pagina wordt het nieuws uit de regio gedeeld. Tevens worden er stukken geplaatst van evenementen waar de zender bij aanwezig is geweest. Klik hier om de Facebookpagina van Drechtstad FM te bezoeken.

RTV Dordrecht uitzending gemist (archief)

Het is altijd balen als u iets graag wilde zien, maar niet ervoor thuis kon blijven. Als u een uitzending gemist heeft dan kunt u terecht op de website. Op de website van RTV Dordrecht is het mogelijk om uitzendingen terug te bekijken. Dit geldt helaas enkel voor tv uitzendingen. Voor de radio uitzendingen heeft de zender geen mogelijkheid om terug te luisteren. Ook op de Facebook pagina worden overig filmpjes geplaatst. Klik hier om naar de uitzending gemist pagina te gaan.

RTV Dordrecht App (Nieuws)

Als u altijd op de hoogte wil blijven van het nieuws uit de omgeving van Dordrecht dan is het het aan te raden om de RTV Dordrecht app te installeren. De app maakt het mogelijk om de programmering van de omroep te bekijken. Daarnaast kunt u met de app uiteraard live uitzendingen bekijken en beluisteren. Daarnaast is er een tip de redactie functie. Met deze functie kunt u nieuws aanleveren bij de redactie van de omroep. Om de app te installeren dient u naar de Google Play store te gaan. Klik hier om de RTV Reindonk app te installeren.

LOE Lokale Omroep Elburg

Luister naar LOE – Elburg live online stream

LOE Elburg is de lokale omroep van de gemeente Elburg. De radiozender is 7 dagen per week en 24 uur per dag te beluisteren. Bij de LOE Elburg werken ruim 100 vrijwilligers mee om de radiouitzendingen mogelijk te maken. Op de zender kunt u luisteren naar hits van vroeger. Met name uit de jaren tachtig en zeventig. Hiertussen zitten regelmatig duitse hits. De muziek wordt afgewisseld met nieuwsberichten. Het nieuws besteedt aandacht aan de ontwikkelingen in de regio. Ook landelijke actualiteiten worden belicht. Daarnaast besteedt LOE Elburg aandacht aan sport en cultuur. Naast radio maakt de zender ook televisie.

Elburg is een gemeente dat ligt in de provincie Gelderland. In de gemeente wonen meer dan 22.000 mensen.

LOE Elburg frequentie

Radio Elburg is te ontvangen via de ether. De FM frequentie is te enkel te ontvangen in de gemeente Elburg op 105.5 FM. Daarnaast is LOE Elburg te ontvangen via de kabel. Ook hiervoor geldt dat dit enkel in de gemeente Elburg te beluisteren is via UPC. De frequentie op de kabel is 93.10 FM. Daarnaast is het mogelijk om te luisteren via KPN kanaal 1064.

Loe Elburg uitzending gemist (TV)

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat u een uitzending gemist heeft. Gelukkig biedt de zender u de mogelijkheid om uitzendingen terug te kijken/luisteren. Dit geldt zowel voor de gemiste TV uitzendingen als voor gemiste radiouitzendingen. De radio uitzendingen kunt u terug beluisteren door hier te klikken. Wilt u toch liever een TV uitzending terugzien? Dat kan door hier te klikken.