RTV Dordrecht Radio

Luister naar RTV Dordrecht live stream – radio Drechtstad FM

RTV Dordrecht is de publieke omroepzender van de gemeente Dordrecht. De officiele benaming van de radiozender van RTV Dordrecht is Drechtstad FM. Onder de naam Drechtstad FM worden de radiouitzendingen verzorgt. U kunt luisteren naar een mix van nieuws, informatie en cultuur. Deze onderwerpen zijn toegespitst op inwoners van Dordrecht en de Drechtsteden. Drechtstad FM probeert op deze manier een onderdeel te zijn van het dagelijks leven in de gemeente.

Drechtstad FM is een onderdeel van de publieke omroep. Kortom deze omroep bestaat uit een radiozender en een televisiezender. Onlangs is echter bekend geworden dat de televisiezender eind 2017 wordt opgeven. Dit in verband met bezuinigingen in het mediawezen vanuit de Nederlandse overheid. DE zender heeft echter wel aangekondigd dat het niet zal stoppen met het maken van televisieprogramma’s. In plaats dat u deze op de tv kunt bekijken kunt u dit online zien via de website. Daarvoor heeft de site een livestream functie. Deze maakt het mogelijk om naast radio uitzendingen live tv uitzendingen te bekijken.

Facebook RTV Dordrecht

RTV Dordrecht heeft onlangs bekend gemaakt te stoppen met de televisie uitzendingen. De bezuinigingen vanuit de overheid hebben voor de zender helaas meegespeeld bij het maken van deze beslissing. De zender zal voortaan actief filmpjes op Facebook en Youtube gaan plaatsen. Dat betekent dat ondanks dat RTV Dordrecht niet meer op de tv te ontvangen is de tv producties wel voortgezet worden. Social media krijgt een centrale rol na de hervorming van de publieke omroep. De Facebook pagina van RTV Dordrecht telt bij 5.000 likes en volgers. Op de pagina wordt het nieuws uit de regio gedeeld. Tevens worden er stukken geplaatst van evenementen waar de zender bij aanwezig is geweest. Klik hier om de Facebookpagina van Drechtstad FM te bezoeken.

RTV Dordrecht uitzending gemist (archief)

Het is altijd balen als u iets graag wilde zien, maar niet ervoor thuis kon blijven. Als u een uitzending gemist heeft dan kunt u terecht op de website. Op de website van RTV Dordrecht is het mogelijk om uitzendingen terug te bekijken. Dit geldt helaas enkel voor tv uitzendingen. Voor de radio uitzendingen heeft de zender geen mogelijkheid om terug te luisteren. Ook op de Facebook pagina worden overig filmpjes geplaatst. Klik hier om naar de uitzending gemist pagina te gaan.

RTV Dordrecht App (Nieuws)

Als u altijd op de hoogte wil blijven van het nieuws uit de omgeving van Dordrecht dan is het het aan te raden om de RTV Dordrecht app te installeren. De app maakt het mogelijk om de programmering van de omroep te bekijken. Daarnaast kunt u met de app uiteraard live uitzendingen bekijken en beluisteren. Daarnaast is er een tip de redactie functie. Met deze functie kunt u nieuws aanleveren bij de redactie van de omroep. Om de app te installeren dient u naar de Google Play store te gaan. Klik hier om de RTV Reindonk app te installeren.

Local FM Radio

Luister radio Local FM live online

Radio Local FM is de lokale radiozender van de gemeente Etten Leur. Dat is een gemeente gelegen in het noorden Brabant.  Naast het noorden van Brabant is deze ook in het westen van Brabant te beluisteren.  In tegenstelling tot de meeste omroepen beschikt deze zender niet over een eigen televisiezender. Radio Local FM beschrijft zichzelf als een zender die frisse radio maakt. Gezelligheid en positiviteit hoort bij deze zender. Dat is merkbaar aan het soort muziek dat te beluisteren is op deze zender. Vaak zijn dit feel-good hits uit de jaren 70, 80 en 90. Hierbij gaat het met name om popmuziek/poprock. Het probeert zich te betrekken bij de samenleving en de inwoners van Etten-Leur en de directe omgeving. De zender besteedt dagelijks aandacht aan nieuws uit de regio. Bewoners kunnen zelf contact opnemen met de studio op het moment dat zij een persbericht willen plaatsen.

Local FM Facebook en Twitter

Naast de uitzendingen op de radio is Local FM actief op internet. De zender beschikt over een eigen website en tevens over een Facebook pagina. Daarnaast heeft het een Twitter account. Op deze online social media kanalen wordt onder andere nieuws uit de regio verspreid. De Facebook pagina heeft op het moment van schrijven bijna 1500 likes. Maar liefst 1200 mensen volgen de Facebook pagina van Local FM. Klik hier om de pagina te bezoeken. Daarnaast maakt de zender veel gebruik van Twitter om nieuws tweets te verspreiden.

 

 

SkyRadio

Luister live naar SkyRadio FM online

Skyradio is een bekende en een geliefde Nederlandse radiozender. In heel Nederland kan je via de ether luisteren naar Skyradio. Aangezien het een commerciele radiozender is maakt het geen onderdeel uit van de Nederlandse publieke omroep. De slogan van Skyradio is: Your favorite music playlist! Hiermee wordt indirect aangegeven dat er door deze radiozender alleen muziek wordt uitgezonden. De muziek playlist staat centraal. Vierentwintig uur per dag zeven dagen per week wordt de playlist uitgezonden. Tussen de muziek door worden er commercials uitgezonden. Daarnaast wordt er om het uur het nieuws uitgezonden gevolgd door het weerbericht en verkeersinformatie. Het feit dat er op deze radiozender enkel muziek wordt uitgezonden maakt SkyRadio uniek. Er worden geen radio programma’s geproduceerd. Dit maakt de zender, mede dankzij de aangename playlist, populair in heel Nederland.

De doelgroep van SkyRadio zijn jongeren tussen de 25 en 54 jaar. Aangezien SkyRadio voorgekomen is uit een samenwerking tussen twee bedrijven zijn er twee eigenaren. Dat zijn Talpa Holding en de Telgraaf Media Group. Sinds 1988 is Skyradio te beluisteren via de ether. Twee voormalige DJ’s van Veronica hebben de zender destijds opgezet. Het via de ether uitzenden van commerciele radio was destijds nog verboden. Pas in 1992 kon Skyradio voor het eerst ontvangen worden via een FM frequentie. Daar heeft de zender dus 4 jaren voor moeten wachten.

Sky Radio app

Aangezien Skyradio verschillende livestreams heeft kan het handig zijn om de App te installeren. De app maakt het mogelijk om live mee te luisteren naar de radiozender. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de overige livestreams te beluisteren. Dit zijn echter enkel streams die digitaal worden uitgezonden. Om hiernaar te kunnen luisteren heeft u dus een pc of app nodig. Er zijn twee verschillende apps te downloaden. Voor de Apple iPhone en voor een Google Android telefoon. De app is gratis te downloaden in de iTunes store en de Google play store. Een leuke feature van de app is de wekker functionaliteit. Met deze functie kan je elke dag wakker worden met de hits van Skyradio. Je hoeft enkel de wekker in te stellen en de app doet de rest. Daarnaast kan je meedoen aan acties en het laatste entertainmentnieuws lezen via de app. Overtuigd? Download dan hieronder de app en geniet van de vele mogelijkheden (naast de radio ;):

Skyradio Facebook, Twitter, Youtube, Instagram

Online is Sky radio ook erg actief. Het beschikt over verschillende social media pagina’s, zoals op Facebook. Ook op Twitter, Youtube en Instram is de zender actief. De social media kanalen hebben vele volgers. Hieruit kunnen wij opmaken dat ook de social media pagina’s van de zender in heel Nederland zeer geliefd zijn. Op Facebook heeft de zender bijvoorbeeld bijna 300.000 volgers. Klik hieronder op de knop op de Facebookpagina te bezoeken.

Facebook Skyradio

 

Sky radio Christmas songs (Kerstliedjes)

Elk jaar kunt u van 6 december tot en met 24 december genieten van christmas songs en kerstliedjes. Aangezien in de kerstperiode het thema kerst centraal staat bij Sky wordt dan tijdelijk de slogan veranderd in The Christmas station. De zender staan dan in het teken kerst. Dit is te merken op de radio maar ook online op de website. Op de zender zijn dan vaak kerst jingles te horen tussen de muziek door. Daarnaast krijgt het logo en de website vaak een christmas uitstraling. In bepaalde nederlandse steden laat de zender zelfs een Sky Radio Christmas trein door de stad rijden. Dit is een trein die helemaal verpakt is met naalden en versierd is met kerstballen en kerstlampjes. De voorkant van de christmas trein heeft dan een rode kerstmuts op die lijkt op de muts van de kerstman. Sky Radio Christmas is elk jaar weer een enorm succes. Het trekt veel luisteraars. Er is ooit een luisteraantal gemeten van 6 miljoen binnen heel Nederland.  Gezien het succes van the Christmast station heeft de zender een online stream in het leven geroepen waar de hele dag door naar kerstliedjes geluisterd kan worden.

Skyradio Playlist

SkyRadio stelt een aangename playlist samen. Deze muzieklijst is 24/7 te beluisteren. Bij het samenstellen van de playlist wordt uitgegaan van de doelgroep. De muziek die dus voorkomt op de lijst moeten mensen tussen de 25 en 54 jaar aangenaam vinden om naar te luisteren. De muziekstijlen die hierin voorkomen zijn vaak lekker en gemakkelijk weg te luisteren; oftewel easy listening. In de playlist zit vaak pop-muziek, soft rock, modern rock, ballads, etcetera. Om de playlist te kunnen zien kunt u terecht op de website van de zender. Daarnaast heeft de mobiele app een feature waarmee de playlist ingezien kan worden.

Skyradio Frequentie FM

Sinds 1992 beschikt Skyradio over een eigen FM frequentie. De zender was toen tijdelijk te ontvangen via 102.7 FM. Later in 1992 kwam er een radiozender bij onder de naam Hitradio. Twee jaar later vielen deze twee zenders uiteen. Hitradio ging zijn eigen pad volgen en een splitsing volgde. Tegenwoordig kennen wij Hitradio als radio 538. Dit heeft echter geleid tot een strijd om de FM frequenties. In 2003 kreeg de zender het recht om gebruik te maken van de frequenties 101.0 FM tot en met 101.9 FM. Tot op heden is Sky op deze frequenties door heel Nederland te ontvangen. Hieronder volgt een overzicht van de frequenties:

Zeeland – 101.9 FM
Zuid-Holland – 101.5 FM
Groningen – 101 FM
Friesland – 101 FM
Drenthe – 101 FM
Gelderland – 101.4 FM
Enschede  – 101.2 FM
Noord-Holland – 101.2 FM
Limburg – 101.6 FM
Brabant – 101.5 FM