SkyRadio

Luister live naar SkyRadio FM online

Skyradio is een bekende en een geliefde Nederlandse radiozender. In heel Nederland kan je via de ether luisteren naar Skyradio. Aangezien het een commerciele radiozender is maakt het geen onderdeel uit van de Nederlandse publieke omroep. De slogan van Skyradio is: Your favorite music playlist! Hiermee wordt indirect aangegeven dat er door deze radiozender alleen muziek wordt uitgezonden. De muziek playlist staat centraal. Vierentwintig uur per dag zeven dagen per week wordt de playlist uitgezonden. Tussen de muziek door worden er commercials uitgezonden. Daarnaast wordt er om het uur het nieuws uitgezonden gevolgd door het weerbericht en verkeersinformatie. Het feit dat er op deze radiozender enkel muziek wordt uitgezonden maakt SkyRadio uniek. Er worden geen radio programma’s geproduceerd. Dit maakt de zender, mede dankzij de aangename playlist, populair in heel Nederland.

De doelgroep van SkyRadio zijn jongeren tussen de 25 en 54 jaar. Aangezien SkyRadio voorgekomen is uit een samenwerking tussen twee bedrijven zijn er twee eigenaren. Dat zijn Talpa Holding en de Telgraaf Media Group. Sinds 1988 is Skyradio te beluisteren via de ether. Twee voormalige DJ’s van Veronica hebben de zender destijds opgezet. Het via de ether uitzenden van commerciele radio was destijds nog verboden. Pas in 1992 kon Skyradio voor het eerst ontvangen worden via een FM frequentie. Daar heeft de zender dus 4 jaren voor moeten wachten.

Sky Radio app

Aangezien Skyradio verschillende livestreams heeft kan het handig zijn om de App te installeren. De app maakt het mogelijk om live mee te luisteren naar de radiozender. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de overige livestreams te beluisteren. Dit zijn echter enkel streams die digitaal worden uitgezonden. Om hiernaar te kunnen luisteren heeft u dus een pc of app nodig. Er zijn twee verschillende apps te downloaden. Voor de Apple iPhone en voor een Google Android telefoon. De app is gratis te downloaden in de iTunes store en de Google play store. Een leuke feature van de app is de wekker functionaliteit. Met deze functie kan je elke dag wakker worden met de hits van Skyradio. Je hoeft enkel de wekker in te stellen en de app doet de rest. Daarnaast kan je meedoen aan acties en het laatste entertainmentnieuws lezen via de app. Overtuigd? Download dan hieronder de app en geniet van de vele mogelijkheden (naast de radio ;):

Skyradio Facebook, Twitter, Youtube, Instagram

Online is Sky radio ook erg actief. Het beschikt over verschillende social media pagina’s, zoals op Facebook. Ook op Twitter, Youtube en Instram is de zender actief. De social media kanalen hebben vele volgers. Hieruit kunnen wij opmaken dat ook de social media pagina’s van de zender in heel Nederland zeer geliefd zijn. Op Facebook heeft de zender bijvoorbeeld bijna 300.000 volgers. Klik hieronder op de knop op de Facebookpagina te bezoeken.

Facebook Skyradio

 

Sky radio Christmas songs (Kerstliedjes)

Elk jaar kunt u van 6 december tot en met 24 december genieten van christmas songs en kerstliedjes. Aangezien in de kerstperiode het thema kerst centraal staat bij Sky wordt dan tijdelijk de slogan veranderd in The Christmas station. De zender staan dan in het teken kerst. Dit is te merken op de radio maar ook online op de website. Op de zender zijn dan vaak kerst jingles te horen tussen de muziek door. Daarnaast krijgt het logo en de website vaak een christmas uitstraling. In bepaalde nederlandse steden laat de zender zelfs een Sky Radio Christmas trein door de stad rijden. Dit is een trein die helemaal verpakt is met naalden en versierd is met kerstballen en kerstlampjes. De voorkant van de christmas trein heeft dan een rode kerstmuts op die lijkt op de muts van de kerstman. Sky Radio Christmas is elk jaar weer een enorm succes. Het trekt veel luisteraars. Er is ooit een luisteraantal gemeten van 6 miljoen binnen heel Nederland.  Gezien het succes van the Christmast station heeft de zender een online stream in het leven geroepen waar de hele dag door naar kerstliedjes geluisterd kan worden.

Skyradio Playlist

SkyRadio stelt een aangename playlist samen. Deze muzieklijst is 24/7 te beluisteren. Bij het samenstellen van de playlist wordt uitgegaan van de doelgroep. De muziek die dus voorkomt op de lijst moeten mensen tussen de 25 en 54 jaar aangenaam vinden om naar te luisteren. De muziekstijlen die hierin voorkomen zijn vaak lekker en gemakkelijk weg te luisteren; oftewel easy listening. In de playlist zit vaak pop-muziek, soft rock, modern rock, ballads, etcetera. Om de playlist te kunnen zien kunt u terecht op de website van de zender. Daarnaast heeft de mobiele app een feature waarmee de playlist ingezien kan worden.

Skyradio Frequentie FM

Sinds 1992 beschikt Skyradio over een eigen FM frequentie. De zender was toen tijdelijk te ontvangen via 102.7 FM. Later in 1992 kwam er een radiozender bij onder de naam Hitradio. Twee jaar later vielen deze twee zenders uiteen. Hitradio ging zijn eigen pad volgen en een splitsing volgde. Tegenwoordig kennen wij Hitradio als radio 538. Dit heeft echter geleid tot een strijd om de FM frequenties. In 2003 kreeg de zender het recht om gebruik te maken van de frequenties 101.0 FM tot en met 101.9 FM. Tot op heden is Sky op deze frequenties door heel Nederland te ontvangen. Hieronder volgt een overzicht van de frequenties:

Zeeland – 101.9 FM
Zuid-Holland – 101.5 FM
Groningen – 101 FM
Friesland – 101 FM
Drenthe – 101 FM
Gelderland – 101.4 FM
Enschede  – 101.2 FM
Noord-Holland – 101.2 FM
Limburg – 101.6 FM
Brabant – 101.5 FM

Zeeuwse Top 40

Luister live naar de Zeeuwse Top 40 online

De Zeeuwse top 40 is een online live radiostream. Deze stream wordt verzorgd door Omroep Zeeland. De Zeeuwse Top 40 word 7 dagen per week de hele dag door uitgezonden. De Top 40 is een muziek-chart met Zeeuwse muziek. U kunt dankzij deze livestream genieten van muziek van Zeeuwse bodem. Artiesten uit de provincie krijgen een gezicht dankzij de omroep. Het geeft de artiesten uit de buurt een podium waar zij hun talenten kunnen laten horen. De muziek zijn vaak Nederlandstalig, maar soms ook Engelstalig. In enkele gevallen wordt in het Zeeuwse dialect gezongen. Elke week zendt Omroep Zeeland de Zeeuwse Top 40 uit. De artiesten zijn afkomstig uit de regio van de provincie. Tijdens de Zeeuwse top 40 worden de muziekclips afgespeeld. Naast muziek vanuit de regio wordt er ook muzieknieuws gepresenteerd. Zo blijven de kijkers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Regelmatig worden ook live optredens gegeven door de artiesten. De artiesten geven daarnaast ook vaak een interview, zodat de kijkers een beeld krijgen van hun favoriete artiest.  Het nieuws kan je tevens volgen via de website van de omroep. Klik hier om het laatste nieuws van de top 40 te lezen. 

De Zeeuwse Top 40 lijst (stemmen)

Luisteraars en kijkers van De Zeeuwse Top 40 kunnen de samenstelling van de lijst beinvloeden.  Elk jaar wordt de lijst van de Zeeuwse Top 40 samengesteld. De lijst van 2017 is al de elfde lijst sinds de oprichting van de top 40. Stemmen is jaarlijks mogelijk via de website van Omroep Zeeland. Zij bieden elk jaar de mogelijkheid om online jouw stem uit te brengen. Uiteraard hebben zij dan de kandidaten reeds bekend gemaakt. Door jouw stem uit te brengen heb je dus invloed op welke Zeeuwse artiest op de nummer een staat. Nadat het stemmen is gesloten wordt de lijst bekend gemaakt. Deze bekendmaking vindt plaats in de vorm van een uitzending. Jaarlijks vindt die uitzending traditiegetrouw plaats op hemelvaartsdag.

RTV Rijnmond Radio

Luister naar RTV Rijnmond – Radio TV Rijnmond live online

RTV Rijnmond is een publieke radio omroep die te ontvangen is in het zuiden van Zuid-Holland. De voorloper van deze zender heette Radio Rijnmond. Deze zender kon vanaf 1983 worden beluisterd via de ether. Naast radio uitzendingen verzorgt RTV Rijnmond ook diverse televisie uitzendingen. In het jaar 2000 werd de televisiezender in het leven geroepen. Luisteraars van deze publieke radio omroep worden middels de zender op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de regio Rijnmond. Tevens worden de landelijke nieuws actualiteiten via de zender uitgezonden. Nieuws is dus een belangrijk onderdeel naast cultuur, kunst en sport. Bij evenementen wordt er regelmatig vanaf locatie live verslag gedaan van het betreffende evenement.

RTV Rijnmond Facebook en Twitter

Ook op internet is de RTV Rijnmond actief. Via social media bereikt de zender een groot aantal luisteraars. De vaste achterban van de zender volgt bovendien de social media kanalen actief. De Facebook pagina heeft bijna 70.000 likes en volgers. Het voordeel van het volgen van de zender op Facebook en Twitter is dat je altijd een melding kunt ontvangen op het moment dat RTV Rijnmond een nieuwe post plaatst. Zo kan je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de omgeving. Dit biedt ook de mogelijkheid om mee te discussiëren met bepaalde spraakmakende onderwerpen. Dat is het voordeel van social media: 2-weg communicatie.