Radio Decibel

Luister naar Radio Decibel live online

Luister naar de online livestream van Radio Decibel op Radiosonline.nl. ‘Join the music’ is de slogan van deze topzender! Radio Decibel heeft een lange geschiedenis in de Nederlandse radio wereld. Sinds 1977 is de radiozender actief. Destijds was dat weliswaar als piratenzender. het was toen nog een kat en muis spel tussen de overheid (Radio Controle Dienst) en de piratenzenders.  De muziek die de piratenzender uitzond bestond met name uit disco (pop en top 40 muziek). Uiteindelijk heeft de overheid gewonnen en de zender kunnen stoppen met het uitzenden van top 40 muziek. Maar dat duurde niet lang. In 1979 Radio Decibel de Amsterdamse kabel gekraakt, waardoor het weer top 40 muziek kon uitzenden in Amsterdam. Zeker tot 1985 is radio decibel als piratenzender actief geweest.

De zender is momenteel nog steeds populair. De eigenaar van de radiozender is Boomerang holding.  Het is een veel beluisterde zender die online over de hele wereld te beluisteren is. Met name in Amsterdam en Rotterdam is de zender populair. In deze steden (randstad) is de zender via de ether te bereiken. Maar natuurlijk is de radiozender ook buiten deze gebieden te bereiken.

Decibel playlist – Weekendmix

Al sinds de oprichting van de piratenzender stelt Radio Decibel hun eigen weekendmix samen. Dit komt voort uit het feit dat de zender in het begin voornamelijk in het weekend uitzond. Dat was dan ook het moment waarop de weekendmix en de playlist van Radio Decibel te horen was. De weekendmix bestond vaak uit hits uit Engeland en Amerika. Hierbij gaat het met name om dance en disco muziek. Momenteel kan je wekelijks vanaf zaterdag de nieuwe weekendmix beluisteren.

Mocht je een nummer gehoord hebben en willen opzoeken welke artiest dat was dat kan je de playlist bekijken. Het enige wat je hoeft te doen is aan te geven wanneer je het nummer gehoord hebt. De playlist is overigens ook te zien middels de smartphone app van de radiozender.

Radio Decibel Amsterdam – Rotterdam

Van oudsher is Radio Decibel actief in de regio van Amsterdam.  De oprichters van de piratenzender hadden ingebroken op de Amsterdamse kabel. De uitzendingen werden van tevoren opgenomen op een tape. Daarna werden deze  pas uitgezonden. Sindsdien is Radio Decibel een begrip in de Nederlandse hoofdstad. De discohits uit Engeland en Amerika waren erg geliefd. Pas later begon Decibel met het verzorgen van live uitzendingen. In Amsterdam werd aan de Jan van Galenstraat een studio gebouwd. Later verhuisde de studio naar de Da Costakade. Er kwamen DJ’s bij die de live uitzendingen konden presenteren.

Momenteel is Radio Decibel in de Randstand te bereiken. Van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam tot Den Helder, Hoorn en Purmerend.

Radio Decibel Facebook

Dat Radio Decibel populair is is te zien aan de Facebook pagina. De zender heeft bijna 8000 likes en volgers op Facebook.  Op de Facebookpagina wordt entertainment nieuws gedeeld. Ook zijn er foto’s en filmpjes te zien waarbij Radio Decibel aanwezig was.

Radio Decibel app

Radio Decibel is alleen via de ether in de randstad te ontvangen. Mocht je niet in Amsterdam of Rotterdam wonen wees dan niet getreurd, want ook jij kan luisteren naar deze topzender. Uiteraard kan dat via Radiosonline.nl. Maar mocht je niet in de buurt zijn van jouw computer of laptop dan kan je altijd nog via jouw smartphone genieten van de dance-hits. Het enige wat je hoeft te doen is de app te downloaden en te installeren op jouw smartphone. Met de app kan je ook berichten sturen naar de redactie van de zender. Daarnaast kan je de playlist bekijken. Er zijn twee verschillende apps beschikbaar; namelijk voor Google en Apple smartphones.

 

SkyRadio

Luister live naar SkyRadio FM online

Skyradio is een bekende en een geliefde Nederlandse radiozender. In heel Nederland kan je via de ether luisteren naar Skyradio. Aangezien het een commerciele radiozender is maakt het geen onderdeel uit van de Nederlandse publieke omroep. De slogan van Skyradio is: Your favorite music playlist! Hiermee wordt indirect aangegeven dat er door deze radiozender alleen muziek wordt uitgezonden. De muziek playlist staat centraal. Vierentwintig uur per dag zeven dagen per week wordt de playlist uitgezonden. Tussen de muziek door worden er commercials uitgezonden. Daarnaast wordt er om het uur het nieuws uitgezonden gevolgd door het weerbericht en verkeersinformatie. Het feit dat er op deze radiozender enkel muziek wordt uitgezonden maakt SkyRadio uniek. Er worden geen radio programma’s geproduceerd. Dit maakt de zender, mede dankzij de aangename playlist, populair in heel Nederland.

De doelgroep van SkyRadio zijn jongeren tussen de 25 en 54 jaar. Aangezien SkyRadio voorgekomen is uit een samenwerking tussen twee bedrijven zijn er twee eigenaren. Dat zijn Talpa Holding en de Telgraaf Media Group. Sinds 1988 is Skyradio te beluisteren via de ether. Twee voormalige DJ’s van Veronica hebben de zender destijds opgezet. Het via de ether uitzenden van commerciele radio was destijds nog verboden. Pas in 1992 kon Skyradio voor het eerst ontvangen worden via een FM frequentie. Daar heeft de zender dus 4 jaren voor moeten wachten.

Sky Radio app

Aangezien Skyradio verschillende livestreams heeft kan het handig zijn om de App te installeren. De app maakt het mogelijk om live mee te luisteren naar de radiozender. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om de overige livestreams te beluisteren. Dit zijn echter enkel streams die digitaal worden uitgezonden. Om hiernaar te kunnen luisteren heeft u dus een pc of app nodig. Er zijn twee verschillende apps te downloaden. Voor de Apple iPhone en voor een Google Android telefoon. De app is gratis te downloaden in de iTunes store en de Google play store. Een leuke feature van de app is de wekker functionaliteit. Met deze functie kan je elke dag wakker worden met de hits van Skyradio. Je hoeft enkel de wekker in te stellen en de app doet de rest. Daarnaast kan je meedoen aan acties en het laatste entertainmentnieuws lezen via de app. Overtuigd? Download dan hieronder de app en geniet van de vele mogelijkheden (naast de radio ;):

Skyradio Facebook, Twitter, Youtube, Instagram

Online is Sky radio ook erg actief. Het beschikt over verschillende social media pagina’s, zoals op Facebook. Ook op Twitter, Youtube en Instram is de zender actief. De social media kanalen hebben vele volgers. Hieruit kunnen wij opmaken dat ook de social media pagina’s van de zender in heel Nederland zeer geliefd zijn. Op Facebook heeft de zender bijvoorbeeld bijna 300.000 volgers. Klik hieronder op de knop op de Facebookpagina te bezoeken.

Facebook Skyradio

 

Sky radio Christmas songs (Kerstliedjes)

Elk jaar kunt u van 6 december tot en met 24 december genieten van christmas songs en kerstliedjes. Aangezien in de kerstperiode het thema kerst centraal staat bij Sky wordt dan tijdelijk de slogan veranderd in The Christmas station. De zender staan dan in het teken kerst. Dit is te merken op de radio maar ook online op de website. Op de zender zijn dan vaak kerst jingles te horen tussen de muziek door. Daarnaast krijgt het logo en de website vaak een christmas uitstraling. In bepaalde nederlandse steden laat de zender zelfs een Sky Radio Christmas trein door de stad rijden. Dit is een trein die helemaal verpakt is met naalden en versierd is met kerstballen en kerstlampjes. De voorkant van de christmas trein heeft dan een rode kerstmuts op die lijkt op de muts van de kerstman. Sky Radio Christmas is elk jaar weer een enorm succes. Het trekt veel luisteraars. Er is ooit een luisteraantal gemeten van 6 miljoen binnen heel Nederland.  Gezien het succes van the Christmast station heeft de zender een online stream in het leven geroepen waar de hele dag door naar kerstliedjes geluisterd kan worden.

Skyradio Playlist

SkyRadio stelt een aangename playlist samen. Deze muzieklijst is 24/7 te beluisteren. Bij het samenstellen van de playlist wordt uitgegaan van de doelgroep. De muziek die dus voorkomt op de lijst moeten mensen tussen de 25 en 54 jaar aangenaam vinden om naar te luisteren. De muziekstijlen die hierin voorkomen zijn vaak lekker en gemakkelijk weg te luisteren; oftewel easy listening. In de playlist zit vaak pop-muziek, soft rock, modern rock, ballads, etcetera. Om de playlist te kunnen zien kunt u terecht op de website van de zender. Daarnaast heeft de mobiele app een feature waarmee de playlist ingezien kan worden.

Skyradio Frequentie FM

Sinds 1992 beschikt Skyradio over een eigen FM frequentie. De zender was toen tijdelijk te ontvangen via 102.7 FM. Later in 1992 kwam er een radiozender bij onder de naam Hitradio. Twee jaar later vielen deze twee zenders uiteen. Hitradio ging zijn eigen pad volgen en een splitsing volgde. Tegenwoordig kennen wij Hitradio als radio 538. Dit heeft echter geleid tot een strijd om de FM frequenties. In 2003 kreeg de zender het recht om gebruik te maken van de frequenties 101.0 FM tot en met 101.9 FM. Tot op heden is Sky op deze frequenties door heel Nederland te ontvangen. Hieronder volgt een overzicht van de frequenties:

Zeeland – 101.9 FM
Zuid-Holland – 101.5 FM
Groningen – 101 FM
Friesland – 101 FM
Drenthe – 101 FM
Gelderland – 101.4 FM
Enschede  – 101.2 FM
Noord-Holland – 101.2 FM
Limburg – 101.6 FM
Brabant – 101.5 FM

Q music

Luister Q music Livestream online

De slogan van Q music, Q is good for you, is sinds 2005 al op de Nederlandse radio te horen. En dat hebben wij in Nederland te danken aan een Belgisch bedrijf. Het is namelijk het bekende Belgische media bedrijf, genaamd: Medialaan, dat Q music vanuit Vlaanderen heeft overgebracht naar ons land. Medialaan is een onderdeel van het gigantische bedrijf De Persgroep.

Vanaf het moment dat Q-music in Nederland beschikbaar kwam is het in enkele jaren sterk gegroeid. Dit zorgde voor een toename in het aantal luisteraars en meer concurrentie in de Nederlandse ether. Enkele zenders die in het oprichtingsjaar de markt verdeelden waren Radio 538, Skyradio en Radio Veronica. Q-music wist zich als nieuwkomer goed te onderscheiden en te profileren. Dat gebeurde niet alleen op de radio. Door verschillende Nederlandse steden werden reclame posters opgehangen. Ook veel tramhokjes toonden advertenties van de toenmalige nieuwe zender. Maar de reclame advertenties is niet de hoofdzaak van het succes van Q-music. Dat succes komt natuurlijk door de radio uitzendingen en de programma’s. Op radio-Nederland.nl kunt u geniet van de livestream van Q-music en andere radiozenders. Eenvoudig snel en altijd online bereikbaar.

Qmusic Vlaanderen

Voordat Q-music in Nederland werd gelanceerd was het al enkele jaren een populaire zender in België. Twee jaar voor de lancering in Nederland was de zender gelanceerd in Vlaanderen. Momenteel is de radiozender de marktleider in Vlaanderen. Q-music is de parel van de ether in Vlaanderen. Sinds de oprichting is het Vlaamse gebied de doelgroep in België geweest. Dat maakte de uitbreiding naar Nederland meer dan logisch.

QMusic Het Geluid

Op QMusic staat bekend om het programma genaamd Het geluid. Dit programma is een quiz waarbij de luisteraars een geluid te horen krijgen. Luisteraars kunnen inbellen tijdens de uitzending en meedoen met de Quiz. Het is de bedoeling dat de deelnemers het geluid raden wat Qmusic laat horen. De presentatoren van de quiz geven elke keer tijdens het uitzenden tips. Deze tips kunnen de deelnemers een hint geven om het geluid te kunnen raden. Aangezien de kans dat een luisteraar het geluid werkelijk raadt zo klein is kunnen de winnaars van de quiz een flink geld bedrag winnen. De prijs is een geldbedrag dat tevens belastingvrij is. Elke keer als een deelnemer een verkeerd antwoord geeft wordt het bedrag opgehoogd door Qmusic. Een grappig detail van het geluid is dat de presentator zelf het antwoord ook niet weet. De enige die dat antwoord weet is de jury die tijdens elke uitzending aanwezig is en vanuit de studio meeluistert. De laatste keer dat Het Geluid is geraden was in januari 2017. Het bedrag was toen ruim 37 duizend euro belastingvrij.

De Persgroep

De persgroep is eigendom van de familie VanThillo. Dit is een bekende familie in België. Sinds de jaren tachtig is de familie actief in de Belgische mediawereld. Zij hebben inmiddels hun media domein uitgebreid naar alle vormen van media. De Spersgroep is actief in de printmedia, radio / televisiewereld en overige mediavormen. Ook online vinden er activiteiten van het bedrijf plaats. In Nederland is De Persgroep voornamelijk actief in de gedrukte media. Daarnaast is de radiozender Q music het enige andere media kanaal van het bedrijf. In ons land opereert het Belgische bedrijf onder de naam De Persgroep Nederland.

Luister Qmusic via de iPhone App  / Android App

Wat betreft de app platform selectie heeft Qmusic het simpel gehouden. Uit het scala aan smarphone platforms heeft Q music gekozen voor de twee meest gebruikte systemen. Als je een Android of Apple iPhone toestel hebt, dan is er een Q music app voor jou beschikbaar!

De app ziet er zowel op Android als op de iPhone trendy uit. Dit past natuurlijk bij de propositie van de zender. De app werkt goed en doet precies wat het moet doen. Het toont welk nummer momenteel te beluisteren is. Daarnaast zijn er ook file meldingen zichtbaar. Dat is vooral handig voor de luisteraars die onderweg zijn.

Q music Playlist

Via de website van Qmusic is zijn er diverse playlists te vinden. Hiermee onderscheidt Qmusic zich van vele andere commerciële radiozenders. Het is namelijk niet alleen mogelijk om online de playlist van de betreffende dag terug te vinden. Qmusic biedt namelijk ook speciaal geselecteerde playlists. Deze worden door de zender opgesteld en zijn ingedeeld in verschillende categorieën.

Hieronder vindt je een opsomming van enkele bekend playlists:

 • iTunes top 30

De iTunes top 30 is een actuele hitlijst van de Nederlandse muziekwereld. Elke week wordt deze lijst bijgewerkt. De selectie van de lijst is gebaseerd op de meest gedownloade liedjes in de Nederlandse versie van de iTunes Store.

 • Top 500 van de zomer

De titel van deze playlist zegt het al. Een selectie van de heetste zomerhits die je dat extra zomergevoel geven. Mocht het op een verloren zomerdag toch regenen, dan brengt deze lijst de zomer bij jou thuis!

Nu op Q is een pagina waarop te zien is welk nummer op dit moment door de zender word uitgezonden. Via de pagina van Nu op Q is meer te zien dan alleen het nummer en de artiest. Het is namelijk ook mogelijk om via deze pagina jouw mening over het liedje te geven.

FM Frequenties Q-music

Als je in het zuiden woont dan heb je het geluk dat je zowel de Nederlandse Q music als de Vlaamse versie kan ontvangen. De Vlaamse variant van Q-music is in het noordelijk gelegen gebieden niet te ontvangen.

De Nederlandse variant van Q music is in heel Nederland te horen via de ether.  Dankzij de landelijke dekking van Q music Nederland kan je deze zender overal in ons land ontvangen. Van het noorden tot het zuiden.

Zowel de Vlaamse zender als de Nederlandse zender zijn online te streamen. Als je liever via de radio afstemt op Q music, dan kan je in het onderstaande overzicht zien welke frequentie jij het beste kan gebruiken. Radio-Nederland.nl wenst je veel luister plezier. Q is good for you!

 • Almere
  100.7 FM
 • Alphen aan den Rijn
  100.7 FM
 • Ameland
  100.4 FM
 • Amersfoort
  100.7 FM
 • Amsterdam
  100.4 FM
 • Arnhem
  100.7 FM
 • Assen
  100.4 FM
 • Delft
  100.7 FM
 • Den Bosch
  101 FM
 • Den Helder
  100.5 FM
 • Doetinchem
  100.4 FM
 • Dordrecht
  100.4 FM
 • Emmen
  100.4 FM
 • Enkhuizen
  100.7 FM
 • Enschede
  100.7 FM
 • Goes
  100.7 FM
 • Gouda
  100.7 FM
 • Groningen
  100.4 FM
 • Haarlem
  100.7 FM
 • Heerenveen
  100.4 FM
 • Hilversum
  100.7 FM
 • Leeuwarden
  100.4 FM
 • Leiden
  100.7 FM
 • Lelystad
  100.7 FM
 • Middelburg
  100.7 FM
 • Nijmegen
  100.5 FM
 • Purmerend
  100.7 FM
 • Rotterdam
  100.4 FM
 • Terneuzen
  100.4 FM
 • Terschelling
  100.4 FM
 • Texel
  100.5 FM
 • Tilburg
  100.7 FM
 • Utrecht
  100.7 FM
 • Winschoten
  100.4 FM
 • Zwolle
  100.4 FM