Omroep Zeeland

Luister naar Radio Omroep Zeeland live online

Radio Omroep Zeeland is de lokale radiozender van de provincie Zeeland. De zender is gevestigd in Oost-Souburg. Dit is tevens de locatie van de studio van waaruit de uitzendingen verzorgd worden. Sinds 1988 verzorgt de publieke zender radiouitzendingen in de provincie Zeeland. Naast radiouitzendingen verzorgt Omroep Zeeland ook televisieuitzendingen. De tv zender is echter pas later opgericht. Acht jaar na de eerste radiouitzendingen ging de tv-zender de lucht in. Sinds 1996 kunnen de Zeelanders de publieke omroep op hun TV ontvangen. Vanaf jaar beschikt de zender tevens over een teletekstpagina waarop nieuws en actualiteiten te lezen zijn.

Frequentie Omroep Zeeland Radio (of download de App)

Uiteraard is het mogelijk om online te luisteren naar Radio Zeeland. Online luisteren kan eventueel ook op uw mobiele telefoon via de App. Mocht u niet in de gelegenheid om online te luisteren naar de livestream dan kan het nog altijd via de ether. De ether frequentie waarop u de radiozender kunt ontvangen is 87,9 FM. In heel Zeeland kunt u deze frequentie gebruiken. Mocht u in West-Walcheren of West-Zeeuws Vlaanderen dan kun u luistern via de frequentie 98,4 FM.

Download de mobiele App op uw smartphone via de onderstaande links:
Android
iTunes

Nieuws vandaag gemist

Op de radiozender van  Omroep Zeeland wordt veel aandacht besteed aan nieuws uit de regio. Zo blijven de Zeeuwse luisteraars altijd op de hoogte van de nieuws actualiteiten uit de provincie. Naast nieuws wordt er ook veel aandacht besteed aan sport. De nieuwsuitzendingen worden dagelijks gepresenteerd tussen de programma’s en reclames door. Indien u een nieuws uitzending gemist heeft dan kunt u deze altijd terugluisteren. Ook maakt de website van de zender het mogelijk om nieuwsuitzendingen online terug te bekijken. Zo kunt u altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen uit uw omgeving.

Verzeeuwigd

Verzeeuwigd is een onderdeel van Omroep Zeeland waarbij de kijkers foto’s kunnen inzenden. Dit zijn meestal foto’s die de kijkers zelf gemaakt hebben. De provincie Zeeland is hierbij heet thema. Kijkers kunnen via Verzeeuwigd hun foto’s vereeuwigen door het te delen met de andere kijkers in de regio. De omroep selecteert de beste foto’s die vervolgens tijdens het programma getoond kunnen worden. Tijdens het vertonen wordt er achtergrondmuziek gedraaid.

De Zeeuwse Quiz

In het programma de Zeeuwse quiz bezoekt de publieke TV zender een cafe in Zeeland. Vanuit dat cafe stelt de presentatrice vragen aan de deelnemers. Het is vergelijkbaar met een pubquiz. Door de vragen goed te beantwoorden kunnen de deelnemers punten verdienen. Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk punten te behalen om uiteindelijk de finale te bereiken.

RTV Drenthe Radio

Luister naar RTV Drenthe live radio

Echte Drenten luisteren naar RTV Drenthe; de regionale radiozender van de provincie Drenthe. In deze provincie is de radiozender erg geliefd. Vorig jaar was de radiozender de best beluisterde zender van de provincie. De zender verzorgt naast radio ook nog televisie en online live streaming. Ondanks het feit dat er veel concurrentie is in de radiowereld scoort de zender goed. Zelfs landelijke zenders, zoals Sky, Qmusic en NPO2 laat de publieke omroep van Drenthe ver achter zich. Ook buiten de provincie wordt er geluisterd naar de zender. De live stream is wereldwijd 24/7 live.  Ook de televisiezender van de omroep is geliefd onder de bewoners. Volgens de website van de zender is het tussen 6 en 7 uur (bijna) het meest bekeken kanaal.

RTV Drenthe Muziek, Nieuws & Teletekst

RTV Drenthe geeft dagelijks extra aandacht aan het regionale nieuws. Programma’s en muziek worden afgewisseld met nieuwsuitzendingen. Hierbij gaat het met name om nieuws uit de omgeving van de provincie, maar ook uit de aangelegen gebieden. Via de radio worden de laatste regionale actualiteiten en nieuws items gedeeld met de luisteraars. Ook online wordt via de website en de app het dagelijks nieuws verspreid. Maar er is nog meer. RTV Drenthe heeft een eigen Teletekst pagina. Ook deze pagina wordt door de omroep benut om het nieuws uit de regio te verspreiden. Naast het laatste nieuws wordt er ook aandacht besteed aan regionale sportitems. Tevens zijn onderwerpen als politiek en cultuur veel voorbijkomende thema’s. Klik hier om de Teletekst pagina te bekijken: http://www.rtvdrenthe.nl/teletekst

RTV Drenthe gemist & muzieklijst

Mocht u een programma uitzending van RTV Drenthe hebben gemist dan kunt u dit altijd terugluisteren via de website. Hetzelfde geldt voor de televisieuitzendingen. Op de website van RTV Drenthe kunt u programma’s terugzien en terugluisteren. Daarnaast is er een muzieklijst te vinden voor als u wilt weten welke liedjes er gedraaid zijn of gedraaid wordt. In de muzieklijst kunt u per dagdeel muziek opzoeken.

RTV Drenthe Facebook, Twitter

Naast radio en televisie is RTV Drenthe online ook zeer actief. De website van de zender ziet er verzorgd uit. Alle items zijn altijd up-to-date. En hetzelfde geldt ook voor de overige social media kanalen. Dat de zender naast radio en televisie populair ook online is mag duidelijk. Dat blijkt onder andere uit het aantal volgers op Facebook en andere social media platformen. De Facebook pagina is een veel bezochte pagina onder de Drenten. Meer dan 50.000 mensen volgen RTV Drenthe online op Facebook. De radiozender is ook actief op Instagram onder verschillende accounts. Volgens de website hebben al deze accounts samen meer dan 13.000 volgens.

RTV NOF Noordoost Friesland

Luister naar NOF – Radio Noordoost Friesland live online

Luister elke werkdag naar non-stop muziek op RTV NOF! Noord Oost Friesland is de publieke radiozender van, u raadt het al, Friesland. In het noorden en in het oosten is de publieke radio omroep te ontvangen. Veel luisteraars zijn afkomstig uit de gemeente Dongeradeel, Dokkum, Dantumadiel en Kollumerland. De zender heeft een hoop vrijwilligers die het samen mogelijk maken dat u kunt luisteren naar deze zender uit het noorden van Nederland. Aan de radio-uitzendingen werken zeker honderd mensen mee. Dit maakt het mogelijk dat er elke dag weer geluisterd kan worden naar RTV NOF.

Op werkdagen kunnen luisteraars genieten van non-stop muziek. Hierbij gaat het om bekende hits van toen en nu. Tevens wordt er muziek uit Friesland uitgezonden (Fryske muziek). Er wordt verder veel country muziek gedraaid op deze zender. Om het half uur wordt het muziek onderbroken voor het nieuws uit de regio, maar ook uit de rest van het land. Later op de dag, meestal in de avond, gaat het avondprogramma van start. Dan worden de radio programma’s uitgezonden.

De programma’s die in de avond op Radio NOF zijn te horen zijn speciaal afgestemd op de doelgroep. Er worden dan praatprogramma’s uitgezonden waarbij het geloof en cultuur centraal staan. Tevens wordt er aandacht besteed aan algemene actualiteiten uit de regio van Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland. Zo worden er bijvoorbeeld sportactualiteiten uitgezonden. Als er bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd is dan verzorgt Radio NOF een live verslag. Ook worden er live verslagen gedaan van bepaalde evenementen in de regio. Zo blijft iedereen in Friesland op de hoogte van het laatste nieuws.