Keizerstad FM

Start radio Keizerstad FM
Stop Keizerstad FM
Reload Keizerstad FM


   Properties of Keizerstad FM

Luister naar Radio Keizerstad FM Live online stream

Luister naar de online Livestream van radio Keizerstad FM. Deze radiozender kent een rijke geschiedenis binnen de Nederlandse radio wereld. De radiozender was met name populair in het oosten van Nederland. In 1982 begon Keizerstad met het uitzenden van radio. Op dat moment was het echter niet een legale radiozender. Net als Veronica behoorde Keizerstad tot de radiopiraten. Samen met twee andere radiozenders kon Keizerstad FM illegaal beluisterd worden in Gelderland, Brabant en Limburg. De studio was destijds nog gevestigd in Nijmegen. Vanuit een flat werden de uitzendingen met succes verzorgd. De FM antenne was geplaatst op het dak van de flat. Deze antenne maakte gebruik van de frequenties  95,5 FM en 91,1 FM.

Radio Keizerstad kon in eerste instantie alleen in het weekend beluisterd worden. Pas vanaf 1984 begon de zender met het uitzenden van 24 uurs radio 7 dagen per week. In 1990 kreeg de zender na vallen en opstaan het uitzendrecht. Het mocht als publieke omroepzender  in Elst en Nijmegen uitzenden. Aangezien de zender als publieke omroep geen inkomsten mocht genereren ging het in 1999 verder als commercieele omroep.  Met name in Gelderland kon de zender ontvangen worden.

Sinds 2011 is Keizerstad gestopt met uitzendingen via de ether. Vanaf dat moment ging de zender verder als een online radio stream. De slogan is: No ads, no talk – Feel the music. Muziek staat hier dus centraal en daarbij gaat het vooral om muziek uit de jaren 80.