BNR Nieuwsradio

Start radio BNR Nieuwsradio
Stop BNR Nieuwsradio
Reload BNR Nieuwsradio


   Properties of BNR Nieuwsradio
 • country
 • -
 • state
 • -
 • city
 • -
 • music
 • -
 • language
 • -
 • broadcast
 • AM - FM - Kabel - Online stream
 • frequency
 • -
 • website
 • https://www.bnr.nl/
 • facebook
 • -

BNR Business NieuwsRadio Live stream luisteren

BNR is de zender waarbij Nieuws, business en muziek worden gecombineerd met zakelijke praatprogramma’s. Ook sport komt op BNR met mate aan bod. Radio-Nederland.nl is sterk van mening dat BNR een onmisbare zender is binnen de Nederlandse ether. Het is een opinie vormende zender.

Vanuit Amsterdam zendt BNR dagelijks programma’s uit waarbij de nadruk gelegd wordt op de Nederlandse ondernemers. Vaak schuiven, al dan niet startende, ondernemers aan in de praatprogramma’s.

De ondernemers kunnen hun product promoten en de voordelen benadrukken. Ook worden er regelmatig discussies gevoerd tussen verschillende ondernemers. Het komt in de BNR uitzending regelmatig voor dat ondernemers pittig ondervraagd worden door de journalisten. Het zijn journalisten die hun vak serieus nemen en niet mee doen aan de flauwekul-journalistiek, zoals Pow-news en wtf.nl . De BNR journalisten zijn niet op hun mondje gevallen en zij zijn altijd goed voorbereid op de disussies en interviews die zij aangaan met de zakelijke gasten. Dit levert goede journalistieke en informatieve radio op.

Sinds 2003 is BNR overgenomen door FD MediaGroep, een Nederlandse mediagroep waar het Financieel Dagblad onder valt.

Gemist? Luister uitzendingen terug..

Het uitzendprogramma van BNR bestaat uit veel programma’s. Elk programma richt zich op een andere branch, maar zij hebben altijd een overeenkomt. Alle programma’s zijn zakelijk van aard en richten zich op ondernemers.

Uiteraard heeft niet iedereen (en zeker een ondernemer) geen tijd om de hele dag naar BNR nieuwsradio te luisteren. Gelukkig is daar rekening mee gehouden door de radiozender. Alle programma’s worden live uitgezonden. De programma’s worden vervolgens een aantal keren herhaald. Als je de live uitzending van jouw favoriete programma hebt gemist, dan kan je de herhaling op de zender beluisteren.

Mocht je toch nog de herhaling hebben gemist, dan is er alsnog geen reden tot paniek. BNR Nieuwsradio heeft namelijk een zeer uitgebreide website waarop alle programma’s terug te luisteren zijn. Luister naar voorgaande uitzending op BNR.nl.

 

BNR iOS App  / Android App

Dankzij de BNR app is het mogelijk om overal ter wereld de zender met je mee te nemen. De app maakt het mogelijk om online live mee te luisteren met de uitzendingen. Hierdoor hoef je (bijvoorbeeld) geen enkele BNR Column meer te missen. De BNR App wordt regelmatig vernieuwd, zodat het altijd up-to-date is. Naast het luisteren van de live uitzending biedt de App ook een aantal andere mogelijkheden. De App geeft een overzicht van de files in Nederland. Daarnaast biedt het de gebruiker de mogelijkheid om mee te discussiëren. Dat kan onder andere via Social Media. Gebruikers van de App zijn erg tevreden, dus download en installeer de app op jouw smartphone!

Android: Via de Google Play Store kan je de app downloaden en installeren. In de zoekbalk kan je zoeken op “BNR”. Vervolgens herken je de App direct aan het BNR logo. Klik op de app en vervolgens kan je simpelweg kiezen voor “Download”. Nadat de app is gedownload zal de smartphone automatisch de installatie doen. Download de app nu via deze link.
iOS: Om de app te installeren op je iPhone heb je iTunes nodig. Ga in iTunes naar de App store. In de zoekbalk kan je BNR intypen. Je herkent de BNR app aan het logo. Download vervolgens via iTunes de app. Het installeren gebeurt automatisch.  

BNR Mediazaken

Mediazaken is het radioprogramma dat actuele mediaonderwerpen uitlicht. Hierbij kan het gaan om elke vorm van media. Vanwege de omvang en spraakmakendheid van digitale/online media is dit mediakanaal vaak het onderwerp. Het programma wordt wekelijks uitgezonden en regelmatig herhaald.

BNR Mediazaken is met name interessant voor professionals. Of je nou als journalist voorpagina artikelen schrijft of voor een bedrijf zakelijke blog berichten post doet er verder niet toe. Het programma geeft professionals de mogelijkheid om op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

Als je nog geen professional bent, maar nog als professional in opleiding de collegezalen van de universiteit opvult, dan is het ook aan te raden om BNR Mediazaken te volgen. Blijf op de hoogte van de mediazaken en luister naar professionals uit de reclame- en mediawereld. De sprekers kan je onthouden en achteraf toevoegen aan jouw Linked-in netwerk. Zo bouw je op een simpele manier een netwerk op in jouw toekomstige branche.

De gasten die in Mediazaken aan het woord komen zijn professionals. Zij zijn meestal zelf actief in de media branche (sector) en kennen de markt als geen ander. Ze delen hun mening en geven inzicht in de activiteiten waar zij zich mee bezighouden. Vaak spreken zij namens het bedrijf waarvoor zij werken. Ook deze bedrijven hebben zich meestal ingenesteld in de media sector. Producten en/of diensten die deze bedrijven aanbieden komen regelmatig ter sprake.

Beurswatch

Beurswatch is het programma voor de mensen die dagelijks te maken hebben met de beurs. Of je nou belegt in aandelen, beleggingsfondsen, futures, obligaties of andere financiele producten.. het gaat altijd om het behalen van het beste rendement. Blijf op de hoogte van de actualiteiten met BNR Beurswatch.

Geen enkele markt is zo dynamisch als de beurs. Economen, vermogensbeheerders en stockbrokers dienen op elk moment de meest actuele actualiteiten te volgen. Op basis daarvan dienen belangrijke beslissingen genomen te worden. Hiervoor beschikken beurs handelaren over de meest geavanceerde tools. Online worden actualiteiten en trends gevolgd op 4 afzonderlijke HD schermen. Apps voorzien de handelaren van berichten op het moment dat koersen sterk dalen en stijgen. Het Financieel dagblad wordt dagelijks volledig doorgescanned tijdens de lunch. Als toevoeging op al deze kanalen en tools presenteerd BNR het radioprogramma Beurswatch. Bekijk de BNR pagina van Beurswatch.

 

BNR Zakendoen met

Zakendoen met is het radioprogramma waarin ondernemers tot elkaar kunnen komen. Het programma wordt uitgezonden vanuit verschillende zakelijke locaties. Zaken doen staat in het programma centraal. Ondernemers ontmoeten elkaar in het programma en kunnen hun producten / diensten aan de man brengen. Dit levert vaak bijzonder leuke zakelijke radio op.

Alle ondernemers kunnen hun zegje doen in het programma Zakendoen met. Ervaren ondernemers zijn vaak aan het voor, maar regelmatig zijn ook jonge startups te horen. Bekijk de pagina van zaken doen met.

 

Kees de Kort column – De Kort door de Bocht

Kees de Kort is een bekende Nederlandse economie commentator. Hij staat bekend om zijn beurs- en marktanalyses.  De Kort heeft deelt zijn een mening en zijn visie omtrent economisch nieuws. Ook deelt De Kort zijn verwachtingen en marktvoorspellingen op BNR. Op werkdagen is Kees de Kort te horen op BNR in zijn radio column. Deze wordt dagelijks uitgezonden.

De naam van zijn column is een samenvoeging van het gezegde “Kort door de bocht” en de achternaam van de economie commentator. Deze samenvoeging heeft volgens ons geen betrekking op de inhoud van de column. De kort is namelijk een analist in hart en nieren. Elke stelling kan hij onderbouwen met cijfers en percentages. De economische feiten vliegen je om de oren.

FM Frequenties BNR Nieuwsradio

BNR Nieuwsradio is te beluisteren door heel Nederland. In elke regio is er een frequentie toegekend aan deze radiozender. In het onderstaande overzicht met radiofrequenties zijn de regio’s te zien waarin je via de ether kunt afstemmen op BNR. Indien je liever digitaal online wilt luisteren, dan kan dat natuurlijk via http://www.radio-luisteren.org. Simpel, snel en geen gedoe met frequenties.