Arrow Classic Rock

Start radio Arrow Classic Rock
Stop Arrow Classic Rock
Reload Arrow Classic Rock


   Properties of Arrow Classic Rock
 • country
 • -
 • state
 • -
 • city
 • -
 • music
 • -
 • language
 • -
 • broadcast
 • DAB - Kabel - Online stream
 • frequency
 • -
 • website
 • http://www.arrow.nl/
 • facebook
 • -

Luister Arrow Classic Rock FM Live stream

Als je afstemt op Arrow dan zal je niet verbaasd zijn als er veel gitaarmuziek voorbij komt. Deze zender staat namelijk bekend om de Modern en Classic Rock. Sinds de oprichting van Arrow in 1996 zijn rock liefhebbers de doelgroep. Via de kabel en de ether kunnen de liefhebbers genieten van hun favoriete muziek genre.

De Classic Rock stroming is met name over gewaaid uit Amerika. Binnen deze muziek stroming worden rock songs tussen 1970 en eind jaren ’90 bedoeld. Engeland en Duitsland waren in het verleden ook broedplaatsen voor bekende Rock bandjes. Als je luistert naar Arrow Classic Rock radio dan hoor ook voornamelijk rock hits uit dat tijdperk.

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat Classic Rock hetzelfde is als Soft Rock. Dat is echter een groot verschil. Soft Rock, ook wel bekend als light Rock, is een stroming binnen de rock genre dat zachter is van aard. Vaak hebben Soft Rock songs een romantisch tintje. Classic Rock is een algemene voor Rock liedjes die (ongeveer) tot de 90’s bekend zijn van de top 40. Deze liedjes zijn dus meestal bekend geweest en altijd commercieel. Kortom Soft Rock liedjes vallen onder de alles omvattende Classic Rock.

Op Arrow kan je dus ook luisteren naar Soft Rock songs. Ook worden er veel Blues songs uitgezonden door de radiozender.

Gemist? Luister uitzendingen terug..

De terugluister mogelijkheid van Arrow is helaas beperkt. Op Arrow Classic Rock worden veel programma’s uitgezonden. Helaas zijn de meeste programma’s van de zender niet terug te beluisteren. Zorg er dus voor dat je goed weet wanneer jouw favoriete programma word uitgezonden. Je kan er dan rekening mee houden en een reminder in jouw agenda zetten. Klik hier om de Arrow programmering te bekijken.

Gelukkig zijn de Arrow programma specials wel terug te luisteren. Het station heeft enkele specials die zich onderscheiden in het type rock muziek. De specials zijn Arrow Symfo mania, Arrow High Voltage en Arrow Bluesbox. Bij Arrow High Voltage wordt een hardere/ruigere rock stijl uitgezonden. Symfomania is minder ruig en tijdens de special Bluesbox kan je genieten van blues.

 1. Arrow High Voltage
 2. Arrow Bluesbox
 3. Arrow Symfo mania

Arrow Playlist

Via de playlist van Arrow Classic Rock kan je de afspeellijst terugvinden. Dit is handig als je niet meer weet hoe een liedje heet of wie het zingt. Klik hier voor de playlist.

Arrow App (Android, iOS, Nokia en Windows)

Arrow Classic rock biedt een breed scala aan smartphone apps. Hiermee kan je overal ter wereld luisteren naar jouw favoriete rocksongs. Petje af voor deze radiozender. Vaak hebben radizenders een app beschikbaar. De meeste hebben apps echter enkel beschikbaar voor de iPhone en Android. Arrow Classic onderscheidt zich hier sterk in. Zij hebben namelijk apps ontwikkeld voor vijf verschillende smartphone platforms.

De Arrow Classic Rock app kan je installeren op een Blackberry, Nokia en op een Windows smartphone. Uiteraard zijn er ook apps beschikbaar voor iOS en Android.

Android: Via de google Play Store kan je de App opzoeken, downloaden en installeren op jouw Android device. Bekijk de App hier.

iOS: De iOS app van Arrow kan je downloaden via iTunes. De App is gratis en simpel in gebruik. Ook op de iPod is de app te gebruiken. Als je meer informatie over deze app wilt, dan kan je de beschrijving in iTunes bekijken. Via deze link is de app ook downloaden.

Blackberry:
 Op jouw Blackberry kan je met de App genieten van jouw favoriete zender. Je dient enkel de App via de App World van Blackberry te installeren. Meer informatie over deze app vindt je via deze link. 

Nokia: Via de Ovi store kan je de app voor jouw Nokia verkrijgen. Klik simpelweg op de onderstaande URl en de vervolgstappen spreken voor zich. Op de meeste Nokia toestellen kan je genieten van de App.

Windows: Ben jij een Windows phone bezitter? Geen nood! Ook op jouw Windows smartphone kan je luisteren naar Arrow Classic Rock. Bekijk de App via de Windows Marketplace.  Klik hier om de app details in te zien en gratis te downloaden. 

Arrow Festival

Het Arrow Festival werd in het verleden jaarlijks georganiseerd door Arrow FM. In 2003 werd het festival door de radiozender voor het eerst georganiseerd. Liefhebbers en fans van deze muziekstroming konden zich verzamelen om te genieten van bekende rock artiesten. Ook traden er bekende bands op. Enkele bekende artiesten die op dit festival hebben gerockt zijn Golden Earring, Deep Purple, Scorpion, Heart, Europe en natuurlijk Aerosmith. Het Arrow Classic festival was enorm populair. Zo populair dat er oplichters nep kaartjes aanboden om hier een slaatje uit te slaan. Naar aanleiding van deze praktijken heeft radio Arrow Classic FM een waarschuwing op hun website geplaatst. Het laatste Festival vond plaats in 2008. Sindsdien is er wegens verschillende omstandigheden helaas geen festival van Arrow Classic FM meer geweest. Laten wij hopen dat dit in de toekomst weer zal plaatsvinden.

Arrow top 500

Sinds 1999 wordt de Arrow Rock 500 gepresenteerd. In dit programma word sindsdien elk jaar een selectie van 500 hits uitgezonden. De hits zijn algemeen en niet beperkt tot een bepaalde periode. Dit maakt de selectie van de Arrow top 500 breed qua artiesten en rock soort.

Classic Rock Muziek luisteren

Klopt jouw hart op dezelfde tempo als de beat van een  echte rocksong? Giert de dopamine door jouw lijf zodra je de gitaar van een echt Rock song hoort huilen? Dan staat het vast dat er maar een radio zender is die voor mensen als jij bedoeld is. Nee het is niet zo dat deze zender voor jou op maat gemaakt is. Het kan natuurlijk gebeuren dat er een liedje te horen is waar je net wat minder van houdt. Maar deze kans is klein, want jij en Arrow Classic Rock hebben dezelfde passie! Geniet van de alle bekende hits Radio-Nederland.nl.

FM Frequenties Arrow Classic Rock

De dekking van deze radiozender is helaas beperkt. Arrow classic fm is te ontvangen in een aantal steden via de ether.

Als je in het Noorden van Nederland woont dan heb je de grootste kans dat je deze zender kan ontvangen. Arrow Classic Rock is te ontvangen in Enschede, Groningen, Heerenveen, Leewarden en Zwolle. Als je niet in deze omgeving woont, dan is dit radiostation niet via de ether te ontvangen. Natuurlijk kan je ook online luisteren via deze website of via de App. Rock on!

 • Enschede
  87.6
 • Groningen
  98.5
 • Heerenveen
  98.7
 • Leeuwarden
  98.7
 • Zwolle
  89.2